Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har sett på hverandre og tenkt, hva i helvete er det vi driver med egentlig?

Johaug og Bjørgen om suksessen opp bakkene.

ET IKKE HELT UVANT SYN: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Charlotte Kalla på pallen etter femtenkilometeren i Davos. Foto: COFFRINI/NTB Scanpix
ET IKKE HELT UVANT SYN: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Charlotte Kalla på pallen etter femtenkilometeren i Davos. Foto: COFFRINI/NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Etter et lite klaps på kinnet på Lillehammer forrige helg, der Marit Bjørgen og Therese Johaug endte på tredje- og fjerdeplass på den klassiske tikilometeren, slo de to langrennsessene grusomt tilbake i dag.

Johaug satte toppfarten ut fra start, og ledet med åtte sekunder på Bjørgen etter bare én kilometer. Da var det bare en ivrig Charlotte Kalla som hengte seg på.

Men Bjørgen utlignet raskt farten til Johaug, og Kalla klarte ikke å holde farta til sine norske rivaler.

Tatt steg oppover
Til slutt var det en tvekamp mellom de to norske, og akkurat det har vært her i Davos de tre siste sesongene, sto Marit igjen på toppen.

- Det jeg er veldig fornøyd med er at jeg klarte å gå mitt eget løp, selv om sekunderingen var negativ. Jeg er veldig fornøyd med at jeg tok inn de sekundene i motbakke også, sier Bjørgen etter løpet.

For normalt er det Johaug som er best oppover bakkene i langrennssporet. I dag tok altså Bjørgen flere sekunder på Johaug i deler av oppoverbakkene, og til slutt var Bjørgen overlegen i mål.

- Jeg har jo utviklet meg i motbakkene, men det har Therese også. Hun er jo sterkere enn meg i motbakke, det har vi jo sett når vi har gått med pulsklokke på trening, at hun går noen sekunder raskere enn meg oppover, sier Bjørgen til Dagbladet.

Testløp i Kollen
Og det er selvsagt ikke tilfeldig at de to treningskameratene lykkes i de tøffe løypene i Davos. Hver måned går Johaug og Bjørgen testløp mot hverandre oppover bakkene i Holmenkollen og presser hverandre maksimalt i motbakkene.

Som ekstra konkurranseelement lar de en stein, saks, papir-konkurranse avgjøre hvem som skal starte testløpet.

- Vi har stått og kikket på hverandre på toppen og tenkt, hva i helvete er det vi driver med, egentlig? sier Bjørgen.

Spesielt sist måned, tilføyer, Johaug, var det vanskelig å se fornuften i testløpinga. Da var det regn, skodde og bikkjekaldt mens de gikk, og etterpå snakket de om at de håpet de fikk igjen for innsatsen til vinteren.

- Da var det godt å se at vi gjorde det i dag, sier Johaug, som ledet 2-1 i testløpene oppover bakken etter høsten.

- Nå ble det 2-2, ler hun.

Vanskelig tilfredsstilt
Bjørgen foran Johaug, med Kalla på tredje- og Steira på fjerdeplass. Den eneste overraskelsen var at en lårplaget Justyna Kowalczyk endte på 11. plass, mer enn halvannet minutt bak Bjørgen.

- Dere er ikke i ferd med å ta bort all spenninga i kvinnelangrenn, da?

- Det er vanskelig å tilfredsstille folk, for sist helg fikk vi ikke noen positive tilbakemeldinger. Nå er vi for gode, kontrer Bjørgen, og får støtte av landslagstrener Egil Kristiansen.

- Det kan ikke vi tenkte på. Vi kan ikke bli dårligere fordi de andre ikke er bedre. 

Sist helg var det, som noen kanskje husker, ikke like positivt. Da sto Kowlczyk på topp på Lillehammer, mens Kalla overraskende tok andreplassen.

- Var det ekstra godt å sette Kalla på plass i fristil i dag, da?

- Ja, det er jo det. Men som Marit sa, vi har trent på dette i hele sommer og høst, så det er deilig å få betalt, sier Johaug til Dagbladet.