Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har skaffet oss en bulldog

Rune Lange klar for Vålerenga.

(Dagbladet.no): Rune Lange er klar for Vålerenga, bekrefter Oslo-klubben på sin hjemmeside.

Etter seks år i utlandet vender den tidligere Tromsø-spissen tilbake til Tippeligaen når kontrakten med belgiske Brugge går ut ved månedsskiftet neste måned.

Lange har vært skadd siden desember, men regner med å være spilleklar for Vålerenga til møtet med Sandefjord 2. juli. 

Lange har vært gjennom legesjekk og medisinske tester i Oslo i dag, og undertegnet deretter kontrakt for 3,5 år.

Tålmodig Rekdal

Trener Kjetil Rekdal har ingen betenkeligheter med å hente en skadd spiller til klubben.

-  Han er skadd akkurat nå, men er en signering for de kommende år.

- Betyr det at dere ikke tror Lange slår til i år?

VIF-KLAR: Rune Lange kommer til Vålerenga i sommer. Spissen har skrevet kontrakt ut 2009-sesongen. Foto: John Thys/EPA/Scanpix
VIF-KLAR: Rune Lange kommer til Vålerenga i sommer. Spissen har skrevet kontrakt ut 2009-sesongen. Foto: John Thys/EPA/Scanpix Vis mer

- Det betyr at han må få tid på seg. Det kan hende han trenger et halvt år på å komme i form. Men Rune er ganske lettrent, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Med Lange på plass begynner VIF-treneren etter hvert å få mange spillere å velge blant framover på banen. Men med Lange håper Rekdal han får han ikke har: En notorisk målscorer.

- Vi har mange gode tilretteleggere, men har manglet en bulldog. Det får vi i Rune Lange. Han lever innenfor 16-meteren. Han er den mest typiske målscoreren klubben har hatt siden Jørn Andersen, mener Rekdal.

Og for de som måtte lure: Jørn Anderson forlot Vålerenga til fordel for Nürnberg i 1985. I den sesongen han spilte i Oslo-klubben scoret han brukbare 23 mål...

Sa nei til TIL

Hovedpersonen selv innrømmer at han ikke ville kommet tilbake til Norge om det ikke hadde vært for at han var skadet.

- Men det var for tidlig å dra tilbake til Tromsø. Jeg har 5-6 år igjen som fotballspiller, og vil oppleve mer. Men det var et veldig vanskelig valg. Tilbudet fra TIL var også godt, sier han til Dagbladet.no.

• Si din mening: Hvor viktig blir Rune Lange for Vålerenga?

image: - Vi har skaffet oss en bulldog
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media