- Vi har slått England, Argentina, Nederland og Brasil - nå står Italia for tur

Selvsikker og skadefri Schweinsteiger vil kvitte seg med gammelt spøkelse.

BARRIEREBRYTING: Bastian Schweinsteiger (t.v.) vil gjøre slutt på Tysklands marerittaktige rekke mot Italia i sluttspill i kveld.Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB scanpix
BARRIEREBRYTING: Bastian Schweinsteiger (t.v.) vil gjøre slutt på Tysklands marerittaktige rekke mot Italia i sluttspill i kveld.Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB scanpixVis mer

EM-semifinale: Tyskland - Italia direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): Fotballstormaktene Tyskland og Italia har møttes sju ganger i sluttspillsammenheng, og de historiske resultatene dem i mellom er dyster lesning sett med tyske briller:

Ulike årganger av «Die Mannschaft» har alle prøvd, men ingen har lykkes i å beseire «Gli Azzurri». Ser man kun på utslagskamper, har det endt med at tyskerne har reist tomhendte hjem samtlige tre ganger: Etter VM-finalen i 1982 og etter VM-semifinalene i 1970 og 2006.

Statistikken var et selvfølgelig tema på Joachim Löws pressekonferanse før kveldens møte med Italia i Warzawa. Landslagssjefen var selv med på semifinaletapet på hjemmebane i 2006 som Jürgen Klinsmanns assistent.

- I fotball blir gamle kamper fort passé. Det har ingen innflytelse på våre forberedelser, og jeg gjør ikke noe ut av det. Det viktige er at vi vet at vi er i stand til å slå hvem som helst. Kamper som har vært snakker vi ikke om, sa Löw.

Sesongens høydepunkt Midtbanesjef Bastian Schweinsteiger, som er friskmeldt og klarert for spill på Nasjonalstadion i den polske hovedstaden, legger i motsetning til sjefen mer vekt på historikken mellom de to europeiske gigantene.

- Jeg har spilt mange kamper denne sesongen, men å møte Italia til et klassisk oppgjør kommer til å bli sesongens høydepunkt, sier «Schweini», ifølge Uefa.com.

- Jeg har på følelsen at tida er inne for å slå den neste store nasjonen. Vi har slått England, Argentina, Nederland og Brasil. Nå er det Italias tur, proklamerer 27-åringen selvsikkert.

Lang opptur Bayern München-spilleren kom inn som innbytter for Tim Borowski og var på banen da Fabio Grosso og Alessandro Del Piero satte en brå stopper for den tyske VM-drømmen i ekstraomgangene i semifinalen i Dortmund i 2006. 

I likhet med de fleste andre, mener han det har skjedd en god del i tysk landslagsfotball siden den gang.

- Siden 2005 har vi vært på en konstant oppadgående kurve. Det er viktig å ha en filosofi og følge den. Vi kan alle være glade for å ha et så godt og suksessfullt landslag. Selvfølgelig: Høydepunktet mangler, men vi kommer nærmere og nærmere, sier han.

Høydepunktet Schweinsteiger snakker om, er selvfølgelig en mesterskapstittel - den første siden EM i England i 1996. Etter å ha kommet seg gjennom «dødens gruppe» uten poengtap og valset over Hellas i kvartfinalen, virker også årets utgave å ha det som skal til for å gå til topps.

Kanskje hjelper det også at hele sju spillere i EM-troppen alle har erfaring med å slå Italia i sluttspillsammenheng, om enn på aldersbestemt nivå. Manuel Neuer, Mats Hummels, Jerome Boateng, Sami Khedira, Mesut Özil, Benedikt Höwedes og Marcel Schmelzer var alle med på laget som slo Italia i semifinalen i U21-EM i 2009, og som seinere slo England i finalen.