Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har slitt i år, og dette trengte vi

Lillestrøm vant 2-1 borte mot Aafk.

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund - Lillestrøm 1-2

Ålesunds-gutten Bjørn Helge Semundseth Riise markerte seg med et kanonskudd og LSK-kollega Mathis Bolly fikk vist frem litt av repertoaret. det var mer enn nok til å sende Aalesund ut i uføret og dempe noe av den siste tids kritikk mot Magnus Haglund.

LSK-stopper Frode Kippe var vraket i forrige kamp - og var strålende fornøyd med seier på bortebane.

- Det var utrolig godt og en fin måte å vinne på. Jeg vet at formen min er bra. Vi har slitt veldig i år og trengte dette, sier Kippe i intervju vist på Dagbladet.no

- Vi spiller en dårlig kamp. Vi fortjener ikke å vinne, sier Aafk-kaptein Daniel Arnefjord.

Men selve oppgjøret i Ålesund i kveld, er ikke materiale for historiebøkene.

HJEMMETAP:Aalesund gikk på et sjeldent hjemmetap lørdag kveld. Bjørn Helge Semundseth Riise og Lillestrøm ble alt for sterke for laget fra Nordvestlandet.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
HJEMMETAP:Aalesund gikk på et sjeldent hjemmetap lørdag kveld. Bjørn Helge Semundseth Riise og Lillestrøm ble alt for sterke for laget fra Nordvestlandet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Absolutt ingen ting spennende skjedde før det var spilt 23 minutter.

Da fikk Barrantes etter et par kortpasninger foran LSKs 16-meter til slutt ballen.

Med venstrefoten sendte han en passe hard, men pen skruball mot Sead Ramovic i Lillestrøm-målet. Ramovic var etter ballen, og ville trolig ha fått fatt på den om den ikke hadde passert på utsiden med 30 centimeters margin.

Kjedelig Deretter fortsatte det begredelige og upresise spillet på stadion i Ålesund. Ingen av lagene maktet mer enn to-tre trekk før ballen ble tapt eller fomlet vekk. Da stadionuret viste 39 minutter skjedde det plutselig noe å snakke om.

Bjørn Helge Semundseth Riise får fatt på ballen og skyter fra 20 meter. Skuddet var knallhardt og ble satt i Aafk-keeper Sten Grytebusts venstre hjørne.

Det var alt for hardt og godt plassert til at Aafk-målvakten hadde muligheter til å ta den.

Etter fire minutter tillagt tid, blåste dommer Dag Vidar Hafsås av kampen og tre smakfulle poeng ble med til Lillestrøm.

Rett etter avsparket i etterkant av 0-1-scoringen, fikk Palmi Rafn Palmason muligheten til å øke ledelsen, men skuddet fra 16 meter gikk like over.

Frem til pause var det meste tilbake til den kjedelige og upresise fotballen publikum ble vant til før LSK tok ledelsen.
17 minutter ut i andre omgang ble Jonatan Tollås Nation lurt for andre gang på noen få minutter. Mathias Bolly utnyttet muligheten som ble lagt foran hans føtter. Han tok med seg ballen og skar inn i feltet og plasserte den fint over Aafk-målvakt Sten Grytebust.

Bolly viste seg fram Etter 70 minutter kunne Bolly ha satt inn sitt andre mål for dagen, men den knallharde avslutningen gikk rett til sides for mål.

Edvard Skagestad var nær redusering kvarteret før slutt, men det gode innlegget fra høyre ble for nesten åpent mål, headet til sides. Men redusering ble det 7 minutter før slutt. Fredrik Ulvestad setter inn straffesparker Aafk får tildelt da Frode Kippe feller Demar Phillips.

Tre minutter etter scoringen kunne Aafk ha utlignet, med Ramovic reddet frisparket Aalesund fikk rett utenfor 16-meteren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media