- Vi har slitt i dritten i 20 runder, så et par til skader vel ingen

0-3-tapet mot AaFK er langt ifra den verste opplevelsen Jostein Grindhaug har hatt i Ålesund.

BETENKT: Haugesunds trener Jostein Grindhaug  (t.v.) og assistenttrener Eirik Horneland i eliteseriekampen mellom Aalesund og Haugesund på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BETENKT: Haugesunds trener Jostein Grindhaug (t.v.) og assistenttrener Eirik Horneland i eliteseriekampen mellom Aalesund og Haugesund på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

ÅLESUND (Dagbladet): Da Jostein Grindhaug tok med seg sitt formsterke Haugesund til Ålesund, var det med en dårlig følelse.

Haugesund har nemlig aldri vunnet i sunnmørshovedstaden. Ikke i Tippeligaen og ikke i 1. divisjon. Kun i 2012 og 1996 har Haugesund tatt poeng i Ålesund.

I fjor vant AaFK 3-0 hjemme og 2-1 borte mot Haugesund. Det samme skjedde i årets to oppgjør.

- Jeg er skuffet, men ikke forbannet. Jeg har vært med på verre øyeblikket her enn dette, sier Grindhaug.

Haugesund-treneren har nemlig også vært Haugesund-spiller. I 2001 og 2002 opplevde Grindhaug to mareritt i Ålesund.

Det relativt stjernespekkede Haugesund-mannskapet, med profiler som Bala Garba, Hasse Berggren, Jan Kjell Larsen, Jone Samuelsen og Christian Grindheim, kom til Kråmya som store favoritter mot de daværende amatørene fra Ålesund.

Men begge gangene måtte de dra hjem med to skrekkelige 0-7-tap.

- Det var helt forferdelig. Jeg orker ikke å tenke på det, sier Grindhaug.

Fra topp til bunn Han hadde heller ikke så lyst til å tenke på gårsdagens 0-3-tap.

- Nei, egentlig ikke, sier 41-åringen og smiler lurt.

- Batteriet var dessverre flatt. Vi var unøyaktige og tok ikke mulighetene vi fikk. Samtidig slapp vi AaFK til for enkelt. Det har blitt mange svake stunder og nedturer her i Ålesund. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, men de er et bra lag. I hvert fall basert på hva de gjør mot oss, sier Grindhaug.

I fjor kjempet Haugesund og AaFK om 3. plassen. Da trakk Grindhaugs menn til slutt det lengste strået.

Nå er kamphanene igjen tabellnaboer. Men med 21 poeng hver ligger de nå i bunnen og kjemper for å unngå nedrykk.

- Begge lag har skuffet. Jeg vet ikke hva som har gått galt i AaFK, men for vår del er det flere årsaker til det. Vi har ransaket oss selv for å finne det ut. Men det er ikke noe jeg gidder å snakke om og tenke på nå, sier Haugesund-treneren.

Forberedt på nedrykksstrid Etter tapet på Color Line Stadion er det kun ett poeng ned til kvalifiseringsplassen for Haugesund. Dermed misbrukte de muligheten til å distansere seg fra den verste nedrykksstriden.

- Vi har slitt i dritten i 20 runder, så et par runder til skader vel ingen, sier Grindhaug.

- Vi har vært forberedt lenge på at dette blir en sesong for å overleve. Tidligere i sesongen lå vi på nedrykk, så at vi ligger utsatt til nå, er ikke noe nytt, forklarer han.

I Haugesund-leiren er de løsningsorienterte.

- Vi må få dette tapet ut av systemet og tenke på det vi kan gjøre noe med. De ti siste kampene er vel bare søndagskamper for oss. Da får vi ei god treningsuke mellom hver kamp. Det skal vi utnytte godt, lover Grindhaug.