- Vi har snakket sammen

Rykter svirrer rundt Ole Gunnar Solskjær (50). - Han har vært i en trykkoker, sier Åge Hareide (70) og roser United-legenden.

VENNER: Åge Hareide fikk Kniksens hederspris av Ole Gunnar Solskjær under fotballfesten 2017. Foto: Torstein Bøe / NTB
VENNER: Åge Hareide fikk Kniksens hederspris av Ole Gunnar Solskjær under fotballfesten 2017. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solskjærs navn blir stadig dratt opp, men det har stort sett vært stille fra hovedpersonen selv siden Manchester United-avgangen i 2021.

Det har likevel ikke stoppet tabloider fra å videreformidle og erfare fra nordmannens angivelige klubbsamtaler.

Nylig hoppet flere medier på rapporten om at Solskjær hadde blitt tilbudt jobben om å ta over den ledige landslagsjobben i Sverige.

PROFIL: Siden exiten i United har ikke Solskjær hatt noen trenerjobb på seniornivå. FOTO: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock
PROFIL: Siden exiten i United har ikke Solskjær hatt noen trenerjobb på seniornivå. FOTO: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock Vis mer

Det har kommet få rapporter om Sverige-linken siden den gang, og få jobbrykter rundt Solskjær generelt.

Men Dagbladet gir seg ikke så lett.

Kan han ha rådført seg med noen? Kan en landslagsjobb likevel være aktuelt for Solskjær?

Åge Hareide, hans langvarige venn og trenerveteran, vil ikke svare på sistnevnte, men er klar på at Solskjær hadde klart seg fint i en eventuell landslagsjobb.

- Vi har snakket sammen. Ikke noe spesielt med tanke på hva han tenker på eller hva han skal gjøre. Vi prater om fotball og det som er i tida. Jeg skjønner godt at det er spenning rundt han, sier Hareide til Dagbladet.

LATTER: Ole Gunnar Solskjær og daværende landslagstrener for Norge Åge Hareide sammen under landslagets trening på Bislett i 2006. Foto: Lise Åserud / NTB .
LATTER: Ole Gunnar Solskjær og daværende landslagstrener for Norge Åge Hareide sammen under landslagets trening på Bislett i 2006. Foto: Lise Åserud / NTB . Vis mer

Deres vennskap og jevnlige dialog har tidligere blitt omtalt. I 2019 sa Hareide til Dagbladet at han og Solskjær stadig vekk snakker sammen.

«Bli landslagstrener», var blant annet beskjeden fra den daværende Danmark-sjefen til den daværende United-sjefen i intervjuet.

Han tror fortsatt at Solskjær fortsatt kunnet passet godt i en landslagsjobb.

- Ole Gunnar er den som har stått i den største trykkokeren som er i fotballverden med Manchester United. Det er veldig få som får opplevd det presset som er i Manchester United.

HYLLES: United-fansen hyllet Ole Gunnar Solskjær under den første hjemmekampen etter at normannen fikk sparken i klubben. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Han vet godt hva det går ut på og det å være konstant på hele tida, sier Hareide.

Solskjær skal denne uka gjøre en sjelden offentlig opptreden igjen, som Dagbladet omtalte onsdag: