Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har solgt oss fra gullet før

I år kan Tromsø gjøre det igjen. - Stallen vår er tynn, sier Rushfeldt.

GULLFAVORITTER: Tromsø har vært det mest stabile laget i Tippeligaen i år, og fikk ei luke på toppen etter gårsdagens seier mot LSK. Her gratuleres målscorer Mos av Sigurd Rushfeldt (fra venstre) og Kara. Bak ham er Thomas Drage, Miika Koppinen, Ruben Yttergård Jenssen og Fredrik Björk.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
GULLFAVORITTER: Tromsø har vært det mest stabile laget i Tippeligaen i år, og fikk ei luke på toppen etter gårsdagens seier mot LSK. Her gratuleres målscorer Mos av Sigurd Rushfeldt (fra venstre) og Kara. Bak ham er Thomas Drage, Miika Koppinen, Ruben Yttergård Jenssen og Fredrik Björk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Vi var gode i 2004. Hadde vi beholdt Morten Gamst Pedersen og Peter Kovacs hadde vi tatt gullet, sier Miika Koppinen.

Han og Hans Åge Yndestad er eneste spillere i dagens TIL-stall som også var med i 2004. Koppinen fikk i ettertid et seriegull med Rosenborg, men det frister veldig å ta gullet til Nord-Norge for første gang.

Selv om midtstopperen ser konturene av at det samme kan skje i år, frykter han det ikke.

- Det ser foreløpig bra ut i år. Vi leder tabellen og ønsker å være med helt inn.

Leicester med bud på Høgli
I dag kom det fram at den engelske Championship-klubben Leicester City har kastet seg inn i budrunden om Tromsø landslagsspiller, Tom Høgli (27). Fra før har belgiske Club Brugge lagt inn et bud på backen.

Koppinen har forståelse for at klubben er avhengig av å selge spillere for å drifte videre. Men syns samtidig det er surt å se de beste spillerne forsvinne fra Alfheim.

- Vi er en liten klubb. Det er klart vi merker det når to landslagsspillere forsvinner, sier stopperen.

Det er allerede klart at leiesoldat Tore Reginiussen skal til danske Odense.

Må erstattes
- Vi får ingen ny Tom Høgli. Men han må erstattes så godt som mulig. Nye spillere må inn, krever Koppinen, som også sier at han unner Høgli en tur til utlandet.

- Hele laget unner ham en profftilværelse, men det er klart vi helst hadde beholdt ham. Laget svekkes om han drar.

Tromsø skal ut i Europaligaen, i tillegg til å kjempe i serie og cup her hjemme. Både Koppinen og Sigurd Rushfeldt er bekymret for at stallen kan bli litt tynn for det tøffe kampprogrammet som venter dem i høst.

- Sportslig sett kan et salg være et problem. Stallen vår ser tynn ut i forhold til det tette kampprogrammet vi skal inn i med europacupspill, sa målkongen til Dagbladet etter kampen i går.

- Jeg regner med ledelsen har nye spillere på blokka. Om vi skal hevde oss her hjemme samtidig som vi spiller i Europa trenger vi en bred stall, forklarer Koppinen.

Høgli penger kan gå til kjøp av Ciss
Tromsøs opsjon på kjøp av senegaleseren Saliou Ciss går ut mandag.

Dagbladet spurte i går Tromsøs sportsdirektør, Morten Kræmer om klubben er avhengig av salg for å kunne benytte seg av opsjonen.

- Det er et finurlig spørsmål. Klubben lever på en stram økonomisk line og vi har flere alternativer vi diskuterer, svarte Kræmer.

SOLGTE SEG FRA GULLET?: Morten Gamst Pedersen og Tromsø var med i gullkampen for fullt i 2004, og lå to poeng bak RBK da Morten Gamst Pedersen forsvant i august. De sprakk utover høsten og endte på fjerdeplass.  Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX .
SOLGTE SEG FRA GULLET?: Morten Gamst Pedersen og Tromsø var med i gullkampen for fullt i 2004, og lå to poeng bak RBK da Morten Gamst Pedersen forsvant i august. De sprakk utover høsten og endte på fjerdeplass. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX . Vis mer