- Vi har spillere på hobbitnivå

Fjørtoft lei av klager på høye LSK-spillere.

LILLESTRØM (Dagbladet.no): I flere uker har Djurgården klaget om hvor tøft det er å møte store og sterke Lillestrøm.

De klaget etter tapet i Sverige - og de klaget igjen etter kampen i dag.

På pressekonferansen etterpå forsøkte Djurgården-trener Kjell Jonevret å forklare 1-0-tapet slik:

- Vi vil aldri kunne slå Lillestrøm på fysikk. Vi spiller en raskere type fotball. Det var ikke lett på den banen, men vi gjorde i det minste et forsøk, sier Jonevret.

Hobbitnivå

Da klarte ikke Fjørtoft å holde maska lenger. Med en blanding av sarkasme og humor slo han effektivt i stykker argumentet til Jonevret.

- Hver gang LSK vinner, snakkes det om våre store spillere. Men hør nå her, sier Fjørtoft og ramset opp:

- I dag spilte vi med Shane Stefanutto, Magnus Myklebust, Robert Koren, Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi, Michael Mifsud og Trond Olsen. De har en snitthøyde på hobbitnivå! Likevel sier folk at vi er høye og store, og bare slår langt, sier han oppgitt.

- Vi har spillere på hobbitnivå

Fjørtoft vikarierte som trener etter at både Uwe Rösler og Gunnar Halle ble bortvist fra benken i den første semifinalen.

- Ga ikke mersmak

Og Fjøra var - om mulig - enda mer engasjert enn Rösler vanligvis er på trenerbenken.

Etter kampen sa han først spøkefullt at Lillestrøm heretter skulle spare penger på trenerlønn - før han lovte at hissige sunnmøringer på trenerbenken ikke skal bli noen vane.

- Nei, det ga ikke noen spesiell mersmak, sier Fjørtoft med et smil til Dagbladet.no.

- Men du var fryktelig engasjert?

- Det er grunn til at jeg ikke er trener, for å si det sånn, flirer han.

- Jeg er on og off. Jeg forsøkte å være den engasjerte lederen som motiverte arbeiderne. Det var en spesiell opplevelse, sier han.

Morse og brevduer

Mange forventet at Fjørtoft skulle stille med ørepropp på trenerbenken, mens Rösler og Halle skulle sitte med hver sin walkie-talkie på tribunen.

Det ble det ikke noe av.

- Vi hadde ikke noe kommunikasjon. Det vil si, de forsøkte seg med morse og et par brevduer, fleiper Fjørtoft.

Han advarte spillerne sine mot å ta lett på oppgaven i pausen, selv om Lillestrøm måtte kollapset totalt om Djurgården skulle snytt dem for finaleplassen.

- Jeg viste til kollapsen til AC Milan i Champions League-finalen i fjor. Det Liverpool gjorde der er alle snuoperasjoners mor. Og selv om vi tok ledelsen 1-0, var utgangspunktet fortsatt det samme for Djurgården. De måtte uansett ha tre mål, sier Fjørtoft til Dagbladet.no.

- FCK er favoritter

Avansementet var imidlertid aldri truet, og 6. april møter «Fugla» FC København på danskenes egen hjemmebane i Parken.

- FC København er veldig store favoritter. Men det er helt riktig at finalen spilles der. Det gir den rette rammen rundt finalen, sier han.

Djurgården-trener Kjell Jonevret tror LSK har alle muligheter.

- Jeg har ikke sett FC København så ofte, men de gangene jeg har gjort det, har de ofte skuffet meg. Kan Lillestrøm prestere som de gjorde mot oss, tror jeg fort de vinner hele greia, sier han til Dagbladet.no.

• Les fyldig kampreferat fra Åråsen her!

• Din mening: Fikser LSK norsk seier i årets Royal League?

LITEN OG KJAPP: LSK-malteser Michael Mifsud og nedre halvdel av en Djurgården-spiller. Kanskje Fjørtoft har et poeng?
BUT YOU LOOK LIKE A HOBITT: LSK-manager Jan Åge Fjørtoft og Bjørn Helge Riise - en av spillerne han mener holder hobbitnivå. Rent høydemessig, altså.
SKEPTISKE HOBBITER: Det ser ikke ut som Munti, Pippin, Sam og Frodo er helt fornøyd med å bli sammenliknet med Lillestrøm-spillere.