STOR INTERESSE:  Magnus Carlsen skapte sjakkhysteri etter VM-seieren i India. Foto: Bjørng Langsem
STOR INTERESSE: Magnus Carlsen skapte sjakkhysteri etter VM-seieren i India. Foto: Bjørng LangsemVis mer

- Vi har store forventninger til hva vi kan oppnå i norsk sjakk akkurat nå

Sjakkforbundet tredobler staben etter Carlsen-suksess.

Magnus Carlsens VM-tittel i sjakk får direkte konsekvenser for sjakkforbundet som tredobler staben. Den økte sjakkinteressen gjør dette nødvending.

- Etter Magnus Carlsens VM-tittel har interessen for sjakk økt betraktelig i Norge. Vi står dessuten i starten av et år med sjakk-OL i Tromsø, Norges Sjakkforbunds 100 års jubileum og Magnus Carlsens VM-forsvar, skriver forbundet i en pressemelding som forklaring på hvorfor det er nødvendig å utvide så kraftig.

Videreutvikle Jobben med å videreutvikle norsk sjakk både på bredde- og toppnivå har gjort at det nå er ansatt to nøkkelpersoner i administrasjonen.

Det er Geir Nesheim som er blitt ny generalsekretær, og Gisle Bjugn som får ansvar for marked og kommunikasjon. Den avtroppende generalsekretæren, Liv Mette Harboe, går tilbake til sin gamle jobb som medlemssekretær.

Sjakkforbundet har 2600 medlemmer, og den tredoblingen av staben som nå blir iverksatt er en betydelig satsing.

Økt medlemstall - Vi har store forventninger til hva vi kan oppnå i norsk sjakk akkurat nå, og for at forventningene kan oppnås, er en styrking av forbundet nødvendig, sier sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson.

Han sier at sjakkforbundet aldri har hatt så gode muligheter for å øke medlemsoppslutningen og styrke tilbudet til alle sjakkinteresserte i Norge.

(NTB)


 ØKT INTERESSE:   President i Norges sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson (t.h.), forsterker sjakkforbundet. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ØKT INTERESSE: President i Norges sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson (t.h.), forsterker sjakkforbundet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer