Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har tapt på forhånd

KONGSVINGER (Dagbladet): Tittelen er et sitat fra KIL-veteranen Jørn Karlsrud (34) og er ikke uttrykk for resignasjon. Snarere realisme. Det handler om serien. - RBK, Viking og Molde er bedre enn oss over en hel serie. Men vi kan ta dem i enkeltkamper - og fortsatt kan en klubb som Kongsvinger vinne cupfinalen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørn har spilt på Gjemselund i åtte sesonger. De åra har han blant annet brukt til å si nei til Rosenborg, Brann, Viking og Lillestrøm. Hvorfor i all verden? - Jeg liker meg her. Har jobb og er ganske etablert. Jeg ble satt pris på fra første stund. Da Jørn spilte for Moss fleipet spillerne på bussen på vei til alle bortekampene mot Kongsvinger. - Da bussen kjørte gjennom de uendelige skogene, så vi på hverandre og sa sånt som «tenk å spille på Kongsvinger a'», så lå vi på setene og lo. - Nå føler jeg meg nesten hjemme her, sier Karlsrud.

  • Ifølge trener Per Brogeland er Karlsrud en av landets mest undervurderte spillere. Passer kanskje bra det da, at han spiller på et lag som tradisjonelt blir tippet langt der nede, og derfor får lov til å «overraske» hver gang de berger plassen.
  • Det bør være slutt på det nå, mener Jørn. - Vi har et spennende lag denne sesongen. Og vi gjør det garantert bedre enn sist da vi måtte ut i kvalik mot Kjelsås. - Men dere vinner vel ingenting i år heller? - Vi har da vunnet Umbro Cupen gang... - Neida, serien vinner vi ikke. Det er vel ingen bombe å si det. Vi kan slå hvem som helst i enkeltkamper, og gjør det også, men over en hel sesong er det nok tre- fire lag som er bedre enn oss. - Men fortsatt er ikke forskjellen større enn at hvem som helst av Tippeliga-klubbene kan vinne cupen. - Det er på en måte en fin motivasjon det, sier Karlsrud.