Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ringerike GP:

- Vi har tapt sykkelritt før

Joker Icopal tomhendte hjem fra Ringerike GP.

ANGREP: Andreas Vangstad og Carl Fredrik Hagen var offensive for Joker Icopal, men til slutt satt laget igjen uten noe stort resultat. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
ANGREP: Andreas Vangstad og Carl Fredrik Hagen var offensive for Joker Icopal, men til slutt satt laget igjen uten noe stort resultat. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

HØNEFOSS (procycling.no): Joker Icopal-duoen Carl Fredrik Hagen og Andreas Vangstad var sterke i Sundvolden GP lørdag. Til slutt måtte imidlertid Hagen kapitulere i spurten, mot danske Alexander Kamp (Virtu Cycling), mens Vangstad tok tredjeplassen.

Søndag var duoen igjen på ferde, da de satte fyr på rittet opp Knestang og Smeden under Ringerike GP, men på oppløpet på Søndre Torv i Hønefoss var det igjen spurten som ble deres akilleshæl.

Mens Syver Wærsted - fra den norske kontinental-konkurrenten Uno-X Norwegian Development Team - spurtet inn til seier, ble Hagen sist i frontgruppen, på en sjetteplass.

LES OGSÅ: - Syver kjørte nok sitt livs løp

- Vi havner litt på hæla

Dermed må man tilbake til 2013 for å finne sist gang det tradisjonsrike norske laget vant Ringerike GP. Den gang var det Reidar Borgersen (nå trener i laget) som tok en overraskende spurtseier mot svenske Michael Olsson.

Det var dog ikke innsats og vilje det stod på i søndagens ritt.

- Jeg prøver jeg. Jeg føler meg sterk, men det er mange andre ting som skal spille inn for å vinne sykkelritt også, forteller Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

LES OGSÅ: Idar (18) satt i sitt livs brudd, så forsvant forhjulet ned i et hull

Ut av startblokkene ble situasjonen imidlertid ikke helt optimal. Laget fikk med Henrik Evensen i brudd, men han fikk opp masse magesyre og måtte stoppe for å kaste opp i veikanten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

LA PRESS: Team Coop sendte ut tre mann i brudd. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
LA PRESS: Team Coop sendte ut tre mann i brudd. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

Dermed satt Team Coop med et stort overtall i bruddet, med Trond Håkon Trondsen, Krister Hagen og Louis Bendixen der.

- Vi havner litt på hæla i starten her. Egentlig er vi litt rolige på det, Coop har tre mann der og normalt sett så stopper det opp. Det blir for stort overtall og det skjedde jo også. Det var ikke sånn veldig stress egentlig. Vi flipper situasjonen litt i Knestang med Vangstad og Calle, beretter sportsdirektør Adrian Gjølberg.

Maktet ikke å utgjøre forskjellen i Riperbakken

Joker tar ansvaret med å samle gruppene igjen, og bruker Fridtjof Røinås og Aksel Fischer Aashiem til jobben. Når det samles igjen går Kristen Hagen og Audun Brekke Fløtten (Virtu Cycling) avgårde før Knestang. Opp bakken kliner Hagen og Vangstad til fra feltet og kjører seg opp, før de etter hvert får besøk av Syver Wærsted, Jonas Vingegaard (ColoQuick) og Alexander Kamp (Virtu Cycling) også.

Inn på de lokale rundene i Hønefoss kommer også flere ryttere seg opp, før det på ny skjer en utskillelse i løpet av fem forseringer opp stupbratte Riperbakken.

Uten noen spurtsterke Joker-ryttere i gruppen prøver Vangstad og Hagen flere ganger, uten suksess. Den siste gangen opp Riperbakken må Vangstad slippe, i det Alexander Kamp gir full gass fra bunnen.

- Han klinte til fra bunnen, mens jeg valgte å kjøre litt mer progressivt, så holdt jeg bare avstanden og så tok jeg han jo igjen oppe på flata. Så angrep jeg med en gang jeg kom opp igjen. Da gikk jeg kontra med en gang. Jeg tenker det ikke er noe poeng i å angripe der alle tenker at du skal angripe alltid. Det koster så mye og så får du kanskje ikke mer enn ett eller to sekunder, og det er ikke nok, forteller Hagen.

Prøver langspurt

Til tross flere angrep på den siste runden så samler det seg i det lettkjørte terrenget ned mot mål. I frontgruppen er det Hagen, Kamp, Vingegaard og Wærsted som er igjen fra gruppen som var løs etter Knestang, mens Troels Vinther (Riwal CeramicSpeed) og Stan Dewulf (Lotto-Soudal U23) har kjørt seg opp senere.

- Er dere sikre på at dere har to gode kort der eller tenker dere at i den her spurten har vi ikke sjans?

- Vi prøver jo å kjøre i fra. Det er jo muligheten vår. Men når du først er kommet så langt inn i finalen... Ripern er hard, men du tar den ofte på styrke. Hvis du er litt sterk i beina så... Vi skjønte jo litt hvilken vei det gikk når vi prøvde å kjøre i fra. Jeg vet ikke hva det ble til slutt, halvannet minutt bak, for gruppen med Hoem og Skjerping. Det er for langt opp i en sånn intens runde. Sånn er det, konkluderer sportsdirektør Gjølberg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

RIPERN: Carl Fredrik Hagen og Alexander Kamp følger Jonas Vingegaard oppover Riperbakken. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no.
RIPERN: Carl Fredrik Hagen og Alexander Kamp følger Jonas Vingegaard oppover Riperbakken. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no. Vis mer

Med en av de svakere spurtene i gruppen prøver Hagen på det sensasjonelle og tar initiativet mot nest siste sving i Kongens gate.

- Jeg prøvde å starte tidlig og starter på 400 meter [til mål]. Var først gjennom første sving og så var jeg nummer tre gjennom siste sving. Når man skal satse på å kjøre lange bakker så blir du ikke noe god til å spurte, sier han og smiler.

- Du kan ikke vinne ritt hele tiden

Til slutt kommer alle rytterne i gruppen forbi Hagen. Selv om laget animerer rittet blir det uten noe minneverdig resultat.

- Mellomfornøyd. Det er greit. Det er ikke første gang vi taper sykkelritt, sier Gjølberg.

Tross nederlaget i spurten var Hagen i godt humor, og tar med seg prestasjonen og sin gode form videre.

- Det er vanskelig å være Joker-rytter i et ritt som det her. Med en gang du løfter på rumpa så er det tre mann på deg med en gang. Mens en del andre dansker og mange andre norske klubbryttere - og enkelte kontinentalryttere - kan faktisk lure seg avgårde, uten at folk bryr seg. Så det er ikke lett å kjøre som Joker-rytter i disse rittene, men det er gøy da.

- Du smiler for det.

- Det er sykkelritt, da. Hadde formen vært katastrofe og jeg hadde blitt tatt igjen av kostebilen opp Knestang, da hadde jeg sittet her og "hva faen er det jeg driver med?". Jeg vet at formen er bra. Du kan ikke vinne ritt hele tiden.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media