Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har troen på gull, det har vi så absolutt

Lettvekterne gikk enkelt til semifinale.

GULLHÅP:  Kristoffer Brun og Are Strandli (t.v)  kvalifiserte seg videre på rostadion Eton Dorney. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GULLHÅP: Kristoffer Brun og Are Strandli (t.v) kvalifiserte seg videre på rostadion Eton Dorney. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

ETON DORNEY (Dagbladet): Den norske dobbeltsculleren i lettvekt, med Kristoffer Brun (24) og Are Strandli (23) endte på andreplass i sitt forsøksheat, bare slått med 89 hundredeler av de danskene Mads Rasmussen og Rasmus Quist.

De to beste båtene går rett til semifinale.

Nordmennene åpnet heatet rolig og lå en stund sist, men fra 1500-metersmerket og de siste 500 meterne til mål passerte de Hellas, Cuba og Ungarn.

- Det er 13-14 båter som kan kjempe om medalje, så det er sykt deilig å gå rett til semifinale, jubler Kristoffer Brun etter at det første delhinderet i OL er i havn.

- Det var et godt disponert løp. Men vi raknet litt på slutten. Vi har enda mer å gå på når det gjelder samroing, sier Kristoffer Brun til Dagbladet.

Tror på gull
Gutta har en 6. og en 7. plass fra før i verdenscupen. Likevel er de ikke overrasket over at de har kvalifisert seg til OL-semifinale. Og de legger ikke skjul på drømmen om OL-gull i London.

- Vi har troen på gull. Det har vi så absloutt. Og dette løpet viser at vi ligger godt an. Vi har mer inne, sier Are Strandli med et smil.

Forsøksheatet var nemlig langt fra et perfekt løp.

- Vi brukte litt for mye krefter med armer og bein framfor å holde rytmen og lå båten gjøre jobben, sier Are Strandli.

- Hva er det som taler for at dere skal ta medalje i OL, når dere ikke har vært på pallen før?

- Nå har vi rodd mer sammen. Tidligere har vi rullert tre personer i båten, men nå har vi to rodd sammen i ganske lang tid og har fått til de tekniske tingene vi har slitt med. På trening har det fungert veldig bra, og får vi til det vi gjør på trening i løp, så taler det for at det skal gå veldig bra, sier Kristoffer Brun.

Nære danskene
At de var så nære den danske båten gir også selvtillit. Den båten har de aldri tidligere slått.

- Men forhåpentligvis gjør vi det i neste løp, smiler Are Strandli.

Semifinalen ros torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media