- Vi har utrolig selvtillit

LEEDS (Dagbladet): Leeds- Liverpool 0- 1: Liverpool holdt nullen for fjerde kamp på rad. Det var nok til å overta tabelltoppen i Premier League.

Liverpool har ikke sluppet inn mål siden de gjestet Bolton i midten av september. Siden den gang har verken West Bromwich, Manchester City, Chelsea eller - i går - Leeds klart å score på John Arne Riise og lagkameratene.

Totalt har det bare blitt åtte baklengs på ti ligakamper denne sesongen. Slikt blir det poeng av - mange poeng.

Riise: - Utrolig deilig

- Det gir utrolig selvtillit å være så trygge defensivt. Holder vi nullen, vet vi at sjanse til seier er stor, for det er sjelden vi går av banen uten å score, sier John Arne Riise til Dagbladet.

I går kom den forløsende scoringen snaut midtveis ut i andre omgang. Senegals landslagsspiller Salif Diao styrte et innlegg fra landsmannen El Hadji Diouf opp i hjørnet på en av gjestenes få store målsjanser.

- Det var utrolig deilig å fortsette der vi slapp før landskampene. Det er alltid vanskelig å vite hvor man står etter et slikt opphold.

- Jeg synes ikke vi var heldige, vi spilte bra angrepsfotball og hadde flere sjanser vi kunne scoret på, sier Riise.

Offensiv slagkraft til tross, det var de defensive ferdighetene som var mest framtredende hos Liverpool i går.

- Verdens beste keeper

Rekordlønnede Jerzy Dudek leverte redninger i verdensklasse både på en heading fra Harry Kewell og et kamikaze-tilbakespill fra Djimi Traore. I midtforsvaret var Sami Hyypiä som alltid bunnsolid.

- Dudek er en av verdens beste keepere, mens Hyypiä gir oss den tryggheten vi trenger bakover, sier Riise.

Selv var nordmannen mer defensiv enn på lenge.

- Det var bevisst fra min side. Jeg hadde to landskamper i beina. I tillegg møtte vi et offensivt lag, da blir man presset mer bakover, sier Riise.

Bakke: - Veldig tungt

Kampen i går var Leeds femte på rad uten seier i årets sesong.

- Vi klarer ikke å sette sjansene våres. Det er den store forskjellen på oss og dem, sier Eirik Bakke til Dagbladet.

I likhet med de fleste av lagkameratene spilte han ingen stor kamp på Elland Road i går.

- Det går veldig tungt for tida. Da de scoret gikk lufta ut av oss, det kan nok bli en opp-og-ned-sesong for oss, sier Bakke.

PÅ TOPPEN: John Arne Riise og Liverpool har ikke sluppet inn mål siden mot Bolton i september. Heller ikke Eirik Bakke og Leeds klarte å score på ligalederen i går. - Det gir utrolig selvtillit å være så trygge defensivt, sier Riise til Dagbladet.