- Vi har vært avhengige av Sigurdarson

LSK-kaptein Kippe frykter framtida som bunnlag uten islendingen.

DEPPA LSK: Stabæk-spillerne anført av Jørgen Paulov Hammer (t.h.) takket fansen etter 4-1-seieren over Lillestrøm. I bakgrunnen LSK-kaptein Frode Kippe, som kanskje også må klare seg uten toppscoreren sin over sommeren.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
DEPPA LSK: Stabæk-spillerne anført av Jørgen Paulov Hammer (t.h.) takket fansen etter 4-1-seieren over Lillestrøm. I bakgrunnen LSK-kaptein Frode Kippe, som kanskje også må klare seg uten toppscoreren sin over sommeren. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

NADDERUD STADION (Dagbladet): Stabæk - Lillestrøm 4-1.

LSK-leiren hadde mer enn nok med å svelge skuffelse etter en helsvart kveld på Nadderud Stadion i går kveld, men det er åpenbart at det trolig nært forestående salget av Bjørn Bergmann Sigurdarson ikke gjør kanariverdenen lysere.

Før Erling Knudtzons vakre redusering i går hadde islendingen stått for de syv siste LSK-scoringene i Tippeligaen.

Likevel erkjenner trener Magnus Haglund at mye taler for at klubbledelsen kommer til å takke ja til et av tilbudene som er dømt til å komme for unggutten i løpet av de neste ukene.

Det bekymrer kaptein Frode Kippe.

- Vi har vært veldig avhengige av Bjørn, og det er klart, forsvinner han så mister vi det lille ekstra. Da blir det tøffere. Men jeg vet ikke hva de har tenkt med erstattere og sånne ting, sier Kippe til Dagbladet.

Fem kamper uten erstatter
Også det er en utfordring. I flere land, inkludert høyaktuelle England, åpner overgangsvinduet 1. juli. Norske lag kan først kjøpe spillere 1. august.

Det betyr potensielt fire-fem kamper der LSK ikke bare har mistet Bjørn Bergmann Sigurdarson, men heller ikke kan bruke noe av pengene de får på en rask erstatning.

- Skjer det så skjer det, og det har skjedd før i Lillestrøm. Jeg håper vi får beholde ham så lenge som mulig, sier Frode Kippe.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann vil ikke snakke om spillersalg etter et så brutalt tap, men sier hensynet til LSK sportslig betyr noe.

- Alt blir hypotetisk. I dag er vi skuffet, vi er deppa over at vi har tapt en ny fotballkamp, så får vi snakke om det med Bjørn seinere i pausen, sier han til Dagbladet.

- I dag er ikke rette dagen å snakke om salg av spillere. Vi får ta opp tråden etter at denne kampen har sunket litt inn. Jeg er helt sikker på at vi kan si litt mer om Bjørn etter å ha analysert litt og fått denne kampen på avstand. Men akkurat nå blir det helt feil timing å snakke om å selge spillere, for akkurat nå er det de spillerne vi har som skal snu skuta. Skulle det skje noe mer, så får vi vurdere det. De som er her må jobbe sammen, og ikke ha noen andre tanker, for da blir det mye feil selv om det kommer en sommerpause. Nå skal vi evaluere denne vårsesongen, og så får vi bare se hva som skjer med Bjørn underveis. Vi får ta det når denne skuffelsen har sunket litt, sier Bjarmann.

- Hvordan er det å være sportslig ansvarlig for LSK etter disse elleve kampene?

- Det har vært litt opp og ned, men det eneste som teller er å vinne fotballkamper, og det har vi ikke gjort mye av. Vi kan ikke miste huet fullstendig, men det er ikke disse forventningen vi hadde da vi satte sammen en god del nye spillere og et nytt sportslig apparat. Da var ikke forventningene at vi skulle stå her og svare på spørsmål som dette. Men vi kan ikke gjøre som strutsen og stikke hodet i sanda heller, sier Bjarmann, som ikke vil kommentere Magnus Haglunds uttalelser om at flere av spillerne hadde tatt ferie før kampen i går.

- Spillerne og hvordan de håndterer ting, er det treneren som får uttale seg om. Jeg får ta det overordnede.

Bunnlag
Frode Kippe hadde ingen god forklaring på at et par gode resultater ble fulgt av kollapsen på Nadderud i går.

- De første 20 minuttene er helt bak mål, vi sover i et par situasjoner og blir straffet hardt for det. Etter det er vi godt inne i matchen igjen, men da er det for seint å snu det. Det var en kjedelig match å spille.

- Undervurderte dere Stabæk?

- Nei. Vi har slitt selv i starten, og visste at Stabæk har skapt mye. De har fortjent de poengene de har nå, det måtte løsne en gang for dem også.

Nå erkjenner veteranen at han er kaptein for et bunnlag.

- Ja, vi er ferdige med en god del av sesongen allerede, og vi er på tredje siste. Da er vi jo det. Vi må bare innse det og jobbe derfra. Jeg er sikker på at vi får det til å stemme bedre, men det kommer ikke av seg selv, sier Frode Kippe til Dagbladet.

- Vi må bite bedre fra oss enn hittil. Det har vært under vår standard.

MYE Å TENKE PÅ: LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann med eks sportsdirektør Jan Åge Fjørtoft på Nadderud i går. Bjarmann nektet å snakke om spillersalg etter prestasjonen mot Stabæk.
MYE Å TENKE PÅ: LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann med eks sportsdirektør Jan Åge Fjørtoft på Nadderud i går. Bjarmann nektet å snakke om spillersalg etter prestasjonen mot Stabæk. Vis mer