- Vi har vært flinke til å holde sammen

Sverre og Sindri fant Dale Oen livløs på rommet.

HAR FÅTT HJELP: Sindri T. Jakobsson føler seg etter forholdene bra etter at han og Sverre Næss opplevde at romkamerat Alexander Dale Oen døde i USA i april.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
HAR FÅTT HJELP: Sindri T. Jakobsson føler seg etter forholdene bra etter at han og Sverre Næss opplevde at romkamerat Alexander Dale Oen døde i USA i april. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer

(Dagbladet): Svømmerne Sverre Næss og Sindri T. Jakobsson var romkameratene som skjønte at noe var galt da Alexander Dale Oen ble så lenge i dusjen den fatale dagen i Flagstaff, Arizona.

Fredag drar de to til langbane-EM i Ungarn for å prøve å kvalifisere seg til OL i London. Til BT sier de to bergenssvømmerne at det aldri var aktuelt å droppe EM på grunn av lagkompisens dødsfall.

- Bortsett fra de naturlige tingene i forbindelse med slikt, føler jeg stort sett det har gått greit. Vi har kommet oss fint gjennom det. Jeg er selvsikker før EM, sier Sverre Næss til avisa, en følelse han deler med Jakobsson.

- Det går etter forholdene bra. Vi har vært flinke til å holde sammen. Jeg og Sverre har vært flinke til å snakke om det som har skjedd. Og vi har fått den hjelpen vi trenger fra Olympiatoppen, sier han.

De to var ute av trening i en ukes tid etter Alexander Dale Oens tragiske dødsfall, og trenerteamet er spente på hva de kan klare å prestere i Ungarn.

SELVSIKKER: Sverre Næss tror han skal klare å prestere godt i EM til tross for de vanskelige forberedelsene.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SELVSIKKER: Sverre Næss tror han skal klare å prestere godt i EM til tross for de vanskelige forberedelsene. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Sindri T. Jakobsson har størst mulighet på 200 meter butterfly, mens Næss sikter seg inn på 100 og 200 meter bryst.

De to vil ikke snakke nærmere om det som skjedde i USA, og ønsker heller ikke å kommentere overfor BT hva de har fått av terapi etter at de kom hjem.

Alexander Dale Oen døde brått av hjertestans på en treningssamling 30. april i Flagstaff i USA. Han ble bare 26 år gammel.

De konkrete årsakene til hjertestansen er uklare, og den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke offentliggjort.