I GODT HUMØR: Arild Monsen blir tullet med fra alle hold, men mener det har sammenheng med at han selv kommer med en del kommentarer.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I GODT HUMØR: Arild Monsen blir tullet med fra alle hold, men mener det har sammenheng med at han selv kommer med en del kommentarer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Vi har valgt samme strategi som Arild på sprinten, vi lar de beste skiene stå igjen

Alle tuller med Arild Monsen før VM-sprinten.

FALUN (Dagbladet): Arild Monsen var maksimalt uheldig da han endte med å vrake forhåndsuttatte Finn Hågen Krogh til fordel for OL-mester Ola Vigen Hattestad i Sotsji i fjor.

Da hadde Hattestad vunnet det siste verdenscuprennet før OL, og ble tatt ut på bakgrunn av form.

I år har han stått steilt på at de fire han tok ut etter NM til å gå VM-sprinten skal få gå, uansett hva som skjer etterpå.

Derfor var det vel så typisk at Finn Hågen Krogh vant sprintgeneralprøven i Östersund forrige helg, og at de to andre nordmennene i den sprintfinalen heller ikke er tatt ut til å gå i VM.

- Ja, du kan jo si at det er typisk, men det er jo alltid gledelig at de løperne som går bra gjør det. Det som er ekstra gledelig nå er jo at Finn Hågen, som jo ble offer for det i fjor, er i enda bedre form i år enn han var i de dagene i fjor, sier Monsen til Dagbladet.

Fikk tyn av smøresjefen
På dagens pressekonferanse i Falun fleipet smøresjef Knut Nystad med Monsens sprintuttak for åpen sal.

- Vi har valgt samme strategi som Arild på sprinten, vi lar de beste skiene stå igjen. Vi går ikke på dem, sa han, og tenkte på de tre finalistene fra Östersund som altså ikke står på startstreken torsdag.

Spøken kommer på halen av Petter Northugs humoristiske stikk til Monsens krav om at han måtte avbryte høydeoppholdet før NM for å gå den nasjonale sprinten mot sin vilje.

- Vi kan kalle det Arild Monsens minneløp, sa Petter på Røros og lo.

Har en sosial rolle
- Går det inn på deg at alle tuller med deg, Monsen?

- Nei, men jeg tuller litt tilbake også. Jeg syns det bare er hyggelig. Det handler om å gi og ta, og på det området der, sosialt og å ha det artig, så er jeg tidlig ute med noen flotte kommentarer. Og så får jeg noen tilbake. Jeg har opparbeidet meg en liten posisjon i teamet på akkurat det der.

- Så når Petter Northug vinner VM-sprinten så er det du som svarer med at det ble Arild Monsens minneløp?

- Neida, du får ikke meg til å si det, men det er ok det, ler sprinttreneren.