- Vi har ventet lenge på at hun skal slå ut i full blomst

Tutta hyller rival.

IMPONERT:  Suzann Pettersen er imponert over rivalen Michelle Wie. Foto: NTB Scanpix
IMPONERT: Suzann Pettersen er imponert over rivalen Michelle Wie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

2014 har vært et drømmeår for kvinnegolfen. Én av grunnene til det er at Michelle Wie har slått ut i full blomst. Det er Suzann Pettersen glad for.

24 år gamle Wies karriere så lenge ut til å bli et eksempel om hvordan man ikke håndterer et stortalent.

Fra å bli hyllet som kvinnegolfens svar på Tiger Woods tidlig i tenårene, ble hun avskrevet som en flopp lenge før de fleste regnes som en ferdig utviklet utøver.

- Det var tider da hun knapt klarte å gå under 80 slag. Hun har hatt det tøft med dårlig spill, men nå viser hun tegn på trygghet og ballen ruller hennes vei, sier Tutta til NTB.

Wies vei tilbake til toppen var komplett da hun vant US Open i juni, hennes første seier i en major.

- Vi har ventet lenge på at hun skal slå ut i full blomst. Hun har potensialet til å øke interessen, sier den norske 33-åringen.

- Kunne ikke følt meg bedre Denne uken spilles British Open på Royal Birkdale utenfor Liverpool. På grunn av ryggskaden som ødela deler av vårsesongen, er Tutta en outsider å regne. Wie er blant favorittene.

- Jeg er på rett sted mentalt. Jeg kunne ikke følt meg bedre før denne turneringen, sier Wie, ifølge lokalavisen Liverpool Echo.

Da Wie startet karrieren, fikk hun flere ganger sjansen til å konkurrere mot mennene på PGA-touren. Det endte med katastrofe, og lenge så det ut som om karrieren blant kvinnene på LPGA-touren heller ikke kom til å ta av, men alt endret seg med seieren i U.S. Open.

KOMET:  Michelle Wie. FOTO: NTB Scanpix
KOMET: Michelle Wie. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Spesielt puttingen skapte trøbbel for Wie, men en ny, og høyst uvanlig oppstilling, har vært vellykket. Den 185 centimeter høye amerikaneren ser kanskje mer ut som en sjiraff på jakt etter noe å drikke når hun bøyer seg 90 grader for å putte, men det fungerer for henne.

- Fantastisk år Wie er én av få spillere med en stjernefaktor som skaper blest rundt kvinnegolfen, men i tillegg til henne har amerikanske Stacy Lewis overtatt toppen av verdensrankingen mens 17 år gamle Lydia Ko fra New Zealand fortsetter å ta verden med storm.

- Det har vært et fantastisk år for kvinnegolf. Det er veldig morsomt at alle kan se talentene som finnes på touren vår, sier Tutta entusiastisk.

Allerede før Wie vant US Open hadde et lite grep gitt turneringen mye mer publisitet enn vanlig. I år ble mennenes og kvinnenes turnering spilt på samme bane med én ukes mellomrom.

Tutta, som slet med en skade, fikk ikke mye til å stemme, men sier arrangementet var flott.

- Jeg må bare rose USGA (arrangøren) med hva de gjorde. Det var fantastisk, sier hun.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer