JOBBER MOT EM:  EM blir Andreas Thorkildsens store mål i 2014. Foto: Bjørn Langsem
JOBBER MOT EM: EM blir Andreas Thorkildsens store mål i 2014. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi har verken bra nok utøvere eller lag til å kjempe blant de beste

Thorkildsens knallharde dom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spydesset Andreas Thorkildsen mener Norge ikke har noe i superligaen, blant de 12 beste lagene i Europa, i friidrett å gjøre.

 - Slik jeg ser det har vi verken bra nok utøvere eller lag til å kjempe blant de aller beste friidrettsnasjonene i Europa. For oss som friidrettsnasjon må det være bedre for motivasjonen om vi holder oss i 1. divisjon, mener Andreas Thorkildsen.

Han er ikke helt på linje med sportssjef Ronny Nilsen og ledelsen i friidrettsforbundet som har som uttalt mål å få Norge opp blant de aller beste nasjonene igjen så raskt som mulig.

Norge rykket ned fra superligaen etter lag-EM i Gateshead ved Newcastle i fjor etter å ha levd en elevatortilværelse i noen år. Det har vel vist seg at norsk friidrett rent styrkemessig ligger akkurat i skjæringspunktet mellom eliten (superligaen) og 1. divisjon.

Bedre konkurranse - Jeg ser det slik at det må bli mye bedre konkurranse for våre utøvere i toppen i 1. divisjon enn i bunnen av superligaen, sier Thorkildsen til NTB. Når det gjelder ham selv, har det som regel vært best konkurranse i 1. divisjon, for nasjoner som Finland og Tsjekkia har tradisjonelt ligget der, og det er nettopp fra disse nasjonene de beste konkurrentene til Thorkildsen kommer.

I år kommer Thorkildsen til å få konkurranse fra beste finne i Tallinn (1. divisjon), men Tsjekkia rykket opp til superligaen, så beste tsjekker vil ikke være på plass og møte den norske EM-favoritten.

- Det har ofte vært bedre spydkonkurranse i 1. divisjon enn i superligaen, så for meg har ofte 1. divisjon vært best, men jevnt over er konkurransen mye bedre i superligaen, litt for god for oss fra Norge, mener Thorkildsen.

En sesong av gangen Andreas Thorkildsen sier til NTB at han aldri ser mer enn en sesong fram av gangen, men det er ingenting som tyder på at han har noen planer om å gi seg. Likevel vil han ikke bekymre seg om kommende sesonger ennå, med VM i Beijing i 2015, OL i Rio de Janeiro i 2016 og VM i London i 2017 som kommende mesterskap.

- Nå er det 2014 som gjelder for meg med EM som det store målet. Alle sesongene er like viktige, og et mesterskap er et mesterskap, enten det nå er EM, VM eller OL, mener Thorkildsen.

Han reiser på treningsleir til San Diego i California like etter påske og får med seg trener Åsmund Martinsen i alle fall i 14 dager. Deretter ser han fram til sesongåpningen i amerikanske Eugene 31. mai, og deretter går det slag i slag med EM i Zürich midt i august som det aller største målet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer