VINNERSKALLER: Marcello Lippi og Daniele De Rossi vet begge hva som skal til for å gå til topps i Sør-Afrika. Foto: AFP
VINNERSKALLER: Marcello Lippi og Daniele De Rossi vet begge hva som skal til for å gå til topps i Sør-Afrika. Foto: AFPVis mer

- Vi har vinnermentaliteten

Mourinho-aktuelle Daniele De Rossi mener Italias VM-tropp oser av den rette mentaliteten.

||| (Dagbladet.no): Italia-sjef Marcello Lippi har som ventet tatt ut en rutinert tropp til sommerens store høydepunkt, VM i Sør-Afrika.

Ni spillere er over 30 år og stammen i laget som vant i Tyskland for fire år siden er inntakt.

- Vinnermentalitet Gamle ringrever som Marco Materazzi og Francesco Totti blir det imidlertid ikke noe gjensyn med i sommer, for dem som måtte ønske det.

Men Lippi har fortsatt tiltro til at Gianluigi Buffon (32), Fabio Cannavaro (36!), Gennaro Gattuso (32), Mauro Camoranesi (34) og Andrea Pirlo (31) leverer varene i sommer.

Daniele De Rossi (27), som er linket til Mourinhos Real Madrid, mener nettopp rutinen og de mange vinnerskallene er Italias største fortrinn foran VM som begynner om ni dager.

- Italias store hemmelighet er spillergruppa. Det er samme stamme som vi vant med for fire år siden og som var i EM for to år siden. Nå vant vi ikke EM i Portugal, men vi gikk ut mot Spania på straffer, som seinere vant mesterskapet. Det er sant at vi har med en del yngre talenter nå, men mentaliteten er fortsatt den samme, sier De Rossi til fifa.com.

Det er forøvrig ni regjerende verdensmestere i troppen - pluss trener Lippi.

- Trenger flaks De Rossi tror ikke Italia kan toppe tidligere prestasjoner med sommerens tropp. Det handler om å opprettholde hva de har gjort tidligere under mestertrener Lippi.

- Det er ekstremt vanskelig å vinne VM. Ikke bare må du ha et fantastisk lag, du må være i form, sterk og modig, i tillegg til strålende lagmoral - og litt flaks. Vi vet at vi ikke kan bli bedre enn det vi har vært tidligere, bare «matche» det.

- Vi er ekstremt selvsikre, men vi vet hvor tøft det vil bli.

Italia har havnet i en av de enklere VM-gruppene i sommer. New Zealand skremmer neppe noen i fotballnasjonen, heller ikke Slovakia eller Paraguay bør klare å stoppe Italia fra å entre sluttspillet.

- Ved første øyekast kan gruppa virke enkel, men vi vet at det aldri blir enkelt i VM. Paraguay havnet foran Argentina i den sør-amerikanske kvaliken. Vi møtte New Zealand i fjor og slo dem bare så vidt 4-3. Slovakia er et velorganisert europeisk lag med en stjerne som Marek Hamsik, som har vært fantastisk i Serie A denne sesongen. Vi har ikke råd til å undervurdere noen av dem, sier Roma-spilleren.

Ingen Cassano Lippi har som ventet tatt med flere Juventus-spillere. Den tidligere Juve-treneren har ikke lagt skjul på sin fortsatte kjærlighet til klubben, og seks spillere fra «Den gamle damen» er med til Sør-Afrika.

Den beste spilleren som ikke er med i troppen er kanskje Antonio Cassano. Sampdoria-spilleren har vært strålende i Serie A denne sesongen, når han ikke har vært i krangel med treneren. Men det er ikke bare klubbtreneren Cassano har problemer med.

I fjor høst gikk det rykter om at Cassano hadde vært i slåsskamp med Lippis sønn, David. Lippi ville ikke gi noen grunn for å vrake Cassano, men endte til slutt å krype til korsket og inkludere den tidligere Roma -og Real Madrid-spilleren i 30-mannstroppen for noen uker siden.

Cassano, som er viden kjent som en av de største playboyene i italiensk fotball, var imidlertid ikke interessert og takket nei. Han ville heller prioritere bryllupet sitt 19. juni.

- Jeg har alltid drømt om å spille for Italia, men jeg gjør det på min måte, uttalte Cassano.