NOK EN SEMI: Tysklands Philipp Lahm (16) og Bastian Schweinsteiger feirer sin tredje strake VM-semifinale. Det tyske laget har svært god statistikk de siste årene. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
NOK EN SEMI: Tysklands Philipp Lahm (16) og Bastian Schweinsteiger feirer sin tredje strake VM-semifinale. Det tyske laget har svært god statistikk de siste årene. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

- Vi har vunnet 28 av de siste 31 kampene, og det er vel ikke verst

Tyskland-sjefen med årets understatement?

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Tyskland er det første laget i VM som er klar for semifinale etter at Frankrike ble slått 1-0 på Maracana stadion i ettermiddag, lokal tid.

Midtstopper Mats Hummels ble matchvinner med sin herlige heading etter et strøkent frispark fra Toni Kroos etter bare 12 minutters spill.

Tyskerne er dermed klare for sin fjerde strake VM-semifinale. Det har ingen klart før dem.

Fantastisk statistikk Sjef for «Die Mannschaft», Joachim Löw, var lite interessert i å snakke om finalen etter å ha slått Frankrike, men i «én kamp av gangen»-tankegangen kom han like gjerne med årets understatement.

- Vi får se hva som skjer i semifinalen. Lagene vi har møtt så langt har hatt fantastiske kvaliteter. Men vi er permanent blant de fire beste, og det må vi ta med oss. Vi har vunnet 28 av de siste 31 kampene, og det er vel ikke verst.  Nå må vi klare å ta det neste steget. Vi har gode kvaliteter og et stabilt lag, sier Löw.

I tillegg til de 28 seirene på de siste 31, står tyskerne med to uavgjort og bare ett tap. Det kan ikke mange andre landslag skilte til.

- Gode defensivt I ettermiddag lokal tid, ble kampen mot Frankrike tett, jevn og ikke spesielt velspilt. Löw innrømmet etterpå at mye handlet om det defensive på Maracana.

- Begge lag spilte svært godt defensivt sett. De angrep bra, men vi lot dem ikke komme til mange sjanser. Vi forsøkte å presse dem over hele banen, og vi klarte å forhindre dem i å komme til mange sjanser. I 2. omgang prøvde Frankrike å angripe med alt de hadde. De hadde ikke noe å tape, men heldigvis holdt vi unna, sier han.

Debatten rundt tyskernes taktikk har rast i hjemlandet de siste ukene, og spesielt om Phillip Lahm skal spille back eller sentral midtbane opptar mange.

Löw bare dro på skuldrene da han fikk spørsmål om semifinaletaktikken.

SUKSESS: Ikke alle hjemme i Tyskland er like fornøyde med Tyskland-sjef Joachim Löw, men gode resultater kan ingen ta fra ham. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB Scanpix
SUKSESS: Ikke alle hjemme i Tyskland er like fornøyde med Tyskland-sjef Joachim Löw, men gode resultater kan ingen ta fra ham. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke hva slags lag vi stiller med i semifinalen. Spillerne presset seg selv helt til grensen av det de klarer i dag. Nå må vi samle oss og se om gutta kan komme seg, og så skal vi lade batteriene og ta en beslutning for hvordan vi skal spille i semifinalen, sier han.

Skuffet Deschamps Frankrike-sjef Didier Deschamps var naturlig nok skuffet over at det unge laget hans røk med minst mulig margin, men vet at det kommer en ny sjanse under EM på hjemmebane om to år.

- Alt i alt, når du ser hva Tyskland står for og hva vi gjorde, så er spillerne frustrerte og skuffa fordi nivåforskjellen mellom lagene ikke var stor. Jeg synes vi spilte en god kamp, på et høyt nivå, sier han.

- Jeg ønsker definitivt å fortsette som trener for dette laget. Vi har sett noen virkelig gode ting, og jeg er stolt av det vi har gjort sammen, både på banen og i kulissene. Dette er lovende og vi må holde momentet og kvaliteten framover. Husk at disse tyske spillerne har spilt sammen lenge, legger han til.

Deschamps, som selv har hevet VM-trofeet som spiller, var i tillegg raus nok til å skryte av årets VM:

- Dette er et nydelig VM. Det er masse tempo, kjappe bevegelser framover på banen. Det er drama, spenning, ingen enkle kamper, ingen defensivt anlagte lag. Forrige VM var det noen kjedelige kamper, men ikke denne gangen. Det er masse intensitet fra boks til boks, og det er virkelig underholdende for TV-seerne og publikum på stadion, sier han.

Høytsvevende Hummels Tyskland vant sjansestatistikken knepent på Maracana i ettermiddag (4-2), og 1-0 var derfor et greit resultat.

Scoringen kom fra Borussia Dortmund-midtstopper Mats Hummels etter 12 minutter:

Paul Pogba lagde et unødvendig frispark på egen banehalvdel i duell med midtbanekollega Toni Kroos.

Tyskeren, som før kvartfinalerunden var hyllet som mesterskapets beste pasningsspiller, plantet selv den påfølgende dødballen på hodet til Hummels. 

Mens midtstopperen holdt Real Madrids Raphaël Varane enkelt unna med høyrearmen, styrte han lærkula via tverrliggeren og i mål.

Det var Hummels' andre scoring i VM, og da han etter kampen ble spurt om hva som er trikset hans, svarte han:

- Det ligger ikke noe system eller en metode bak. I dag var pasningen bra, og jeg var heldig som sto på rett sted.

• Tyskland møter vinneren av Brasil og Colombia i semifinalen 8. juli.