- Vi har vunnet bronsen

Trenerne jubler for kombinertgutta.

MÅLET: Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen, Magnus Moan og Jan Schmid tok bronsjemedaljen for Norge og oppfylte med det målet til laget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MÅLET: Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen, Magnus Moan og Jan Schmid tok bronsjemedaljen for Norge og oppfylte med det målet til laget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Ut på siste 2,5 km-runde var det norske laget bare 4,3 sekunder bak Østerrike og Tyskland i labkonkurransen i kombinert, normal bakke.

Så gikk Magnus Moan tom og det ble bronse bak Østerrike og Tyskland.

Det minst edle metallet bringer likevel fram smilet hos kombinertsjef Kjetil Strandbråten.

- Vi har vunnet bronsen, helt klart. vi hadde mål om medalje her i dag, og det klarte vi, sier kombinertsjefen til Dagbladet.

- Gullet var nært underveis?

- Ja, det var bare fire sekunder opp, og hadde Magnus fått ryggen der hadde det blitt mulig. Men de gikk taktisk foran, de satte inn støtet og det hadde kostet Magnus for mye å kjøre dem inn. Så vi er er godt fornøyd med bronsen.

Han synes alle fire leverte godt i sporet:

- Det var en kjempeetappe av Mikko (Kokslien), han henter inn forspranget. Håvard (Klemetsen) gjør en jobb, han går i kjelleren. Det samme med Jan (Schmid), så blir det for mange sekunder. Men et herlig forsøk. Jeg synes gutta gjør det bra både i bakken og i løypa.

Langrennstrener Kristian Hammer mener også nasjonen skal feire bronsen, ikke savne sølv eller gull etter dagens lagøvelse.

- Vi er godt fornøyde med medalje, det har vært målet vårt. Selvfølgelig kjenner vi det kribler litt når det er gullkamp fire sekunder foran oss på et tidspunkt. Med en normal Magnus - uten sykdomsperioden - ville vi vært med der framme. Magnus kriget, det gjorde alle, sier Hammer.

GODKJENT: Kombinertsjef  Kjetil Strandbråten vil ikke deppe over bronsen etter at Norge hadde gullkontakt på sisteetappen. Foto: Geir Olsen / Scanpix
GODKJENT: Kombinertsjef Kjetil Strandbråten vil ikke deppe over bronsen etter at Norge hadde gullkontakt på sisteetappen. Foto: Geir Olsen / Scanpix Vis mer