Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi havner veldig, veldig høyt

Per-Mathias Høgmo innrømmer at Tromsø blir å regne med i toppen, hvis de fortsetter det gode spillet.

TOPPKAMP: Tromsøs Kara lurer Godsets Øyvind Storflor i dagens toppkamp i Tippeligaen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TOPPKAMP: Tromsøs Kara lurer Godsets Øyvind Storflor i dagens toppkamp i Tippeligaen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Serieleder Strømsgodset tok i mot serietoer Tromsø på Marienlyst i kveld, og etter en tett og jevn kamp beholdt Godset serieledelsen.

Hjemmelaget startet best og hadde et overtak fram til de tok ledelsen etter en drøy halvtime.

Anders Kondradsen (20) steg til værs på et innlegg fra en meget god Lars-Christopher Vilsvik og headet Godset opp i ledelsen. En herlig scoring av bodøværingen, som gikk ut før kampen og slang med leppa overfor Tromsø.

- Jeg har inderlig lyst til å slå Tromsø, sa Konradsen til Drammens Tidene (http://dt.no/godset/har-inderlig-lyst-til-a-sla-til-1.6212950) før kampen, og la til at Tromsø spilte kjedelig fotball.

Tromsø hevet seg imidlertid utover i omgangen og fikk betalt helt på tampen før pause.

Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey bokset unna en corner fra Tromsø, men ballen endte hos midtbaneankeret Kara, som headet inn utligningen.

Ikke helt patent keeper-spill av Larsen Kwarasey, men også dårlig av Godset-forsvaret å ikke gå i kroppen på Kara.

I andre omgang tok Tromsø mer og mer over og begge trenerne kunne si seg fornøyd med ett poeng.

- Vi gjør en god bortekamp. Vi mangler litt på den siste finishen til å sette flere scoringer, men det er årsbeste for oss borte, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til TV2.

SUKSESS: Per-Mathias Høgmo tok bronse med Tromsø i fjor. De ligger an til nok en topplassering i år, ikke minst fordi laget framstår som Tippeligaens mest stabile lag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SUKSESS: Per-Mathias Høgmo tok bronse med Tromsø i fjor. De ligger an til nok en topplassering i år, ikke minst fordi laget framstår som Tippeligaens mest stabile lag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Var dette en toppkamp?

- Det er en tempofylt kamp med to lag som ønsker å angripe og kjører på til siste slutt. Jeg er imponert over Strømsgodset. De har mye energi og et godt spill. På bakgrunn av det er jeg fornøyd med at vi eier matchen de siste ti minuttene, sier Høgmo.

Ronny Deila skrev nettopp under på en forlengelse av kontrakten med Strømsgodset. Han trives godt i Drammen og var fornøyd med ett poeng i en vanskelig kamp.

- Jeg er fornøyd. Vi møter et veldig godt fotballag. Det er hardt å bryte gjennom og de løper veldig mye. Vi går gjennom kampen uten å tape, det hadde vi ikke gjort for ett år siden. Vi fortjente ikke mer enn ett poeng i dag, sier Deila.

- Er dette den første virkelige testen for laget ditt i år?

- Den besto de, i hvert fall. Vi har mye å jobbe med, men det skal vi ta utover. Det irriterer meg at vi slipper inn rett før pause, sier Deila.

Tromsø lå i 4-5-1 hele kampen og var flinke til å få trykk i overgangene. Per-Mathias Høgmo innrømmer at det ser lyst ut for laget sitt, hvis nivået opprettholdes.

- Det som gleder meg er stabiliteten i spillet vårt, og at vi stadig tar steg i angrepsspillet. Fortsetter vi slik, havner vi veldig, veldig høyt på tabellen, sier Høgmo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media