- Vi holder ikke EM-nivå ennå

PORTO (Dagbladet): Norge kommer ikke til EM i 2004 hvis ikke uttellingen for både spisser og keepere blir bedre. - I øyeblikket er vi ikke gode nok, sier en oppriktig Nils Johan Semb.

Gjennom store deler av den frustrerende VM-kvalifiseringen trøstet Semb seg med sjansestatistikken - og dermed overbevisningen om at det ikke var lagenheten Norge - men enkeltspillere - som sviktet.

- De beste lagene, både landslag og klubblag, har matchvinnere både foran og bak. Det er helt nødvendig for å lykkes på dette nivået, sier Semb til Dagbladet.

- Vi har mange gode spisser, men de kan bli enda mer effektive. Og vi trenger to keepere som spiller førstelagsfotball, fastslår landslagssjefen.

Dårligere

Fortsetter Norge med sløsinga framover og gavmildheten bakover, så ryker også et nytt sluttspill for Norge. Men selvfølgelig bryr ikke Semb seg med slike triste spekulasjoner. Og spesielt ikke etter det lille løftet på tampen av VM-kvalifiseringen.

- Da viste vi at vi er på god vei. Men i øyeblikket er vi dårligere enn både Danmark og Romania, sier han.

Det fortalte for så vidt også seedingen før gårsdagens EM-trekning. Men Semb skal slite med å overbevise nordmenn flest om noe annet enn at både Danmark og Romania tilhørte de mer takknemlige motstanderne fra de to øverste nivåene. Verre da med Bosnia-Hercegovina, som kanskje er beste nasjon fra seedingsnivået under Norge.

- Masse gode enkeltspillere fra europeiske toppklubber. Garantert en vrien mostander som fort kan slå hvem som helst.

Men Sembs beskjedenhet på Norges vegne handler nok like mye om å klamre seg til outsiderrollen i gruppa.

- Vi har vært favoritter i de to siste kvalifiseringene. Nå er vi i utfordrerposisjon for første gang på lenge. Det har passet oss fint før, innrømmer Semb.

Hva synes du om Norges EM-gruppe?

Ole Gunnar Solskjær
Manchester United og Norge

- Dette er en trekning som gir oss en god mulighet til å delta i sluttspillet i Portugal i 2004. Danmark er gruppefavoritt, skriver Solskjær på sin hjemmeside og minner om at Sembs første kamp som landslagssjef var mot Romania på Ullevaal, og endte 0- 0.

Åge Hareide
Brøndby-trener

- Norge er kommet i ei pulje på det jevne i forhold til vanskelighetsgrad. Vi har en god mulighet til å bli nummer to, for Danmark er favoritt. Semb har bedre muligheter nå enn han hadde i VM-kvalifiseringen, fordi han kan velge mellom de beste spillerne.

Hassan el-Fakiri
Rosenborg og Norge

- Det kunne nok vært mye verre, men uansett blir det tøft. Det blir tre land som kommer til å kjempe om de to øverste plassene, og jeg er mest redd for Romania. De er alltid gode i kvalifiseringer, og taper sjeldent hjemme.

Petter Rudi
Lokeren og Norge

- Det blir ei vanskelig pulje, men det hadde det blitt uansett hvem vi hadde møtt. Det kommer til å bli artige kamper, og moro at vi trakk Danmark. Umiddelbart tror jeg vi har en bra sjanse til å komme til sluttspillet i Portugal.

Jo Tessem
Southampton og Norge

- Her er det jo bare tøffe motsandere. Det blir morsomme og publikumsvennlige kamper. Det er bare å glede seg til å spille mot gode lag, og veldig morsomt at vi skal møte Danmark. Fotballen er rund, men vi har gode sjanser til å nå sluttspillet.

Øyvind Leonhardsen
Tottenham og Norge

- Dette ser bra ut, motstanderne er overkommelige. Vi kan slå alle og vinne pulja, men da må vi også heve oss fra forrige kvalifisering. Danmark blir nok den tøffeste motstanderen, men ingen kamper blir enkle.

Morten Olsen
dansk landslagstrener:

- Norge har et meget godt lag når alle Englands-proffene er med. Men i likhet med Danmark er Norge en liten fotballnasjon som fort får problemer når det blir skader.

Ståle Solbakken
U18-trener for Norge og ekslandslagsspiller

- Dette var en god trekning, og Norge og Danmark er favoritter. Hvis Norge kan bygge ei sentrallinje blant våre 15-16 beste spillere, kan vi vinne pulja.

Christer Basma
Rosenborg og Norge

- Trekninga kunne vært verre - og bedre. Vi må prestere vårt aller beste og unngå så mange skader som ved forrige kvalifisering. Jeg har vært på med å kjempe i jevne puljer før, og tror vi har gode muligheter.

Arne Erlandsen
trener i Lillestrøm

- Denne pulja skal vi være fornøyde med, uten at jeg har noe stor kjennskap til Bosnia-Hercegovina. Det blir ikke mange publikumskamper, men det sportslige er viktigst.

Nils Arne Eggen
trener i Rosenborg

- Dette høres absolutt brukbart ut, vi har gode muligheter til å bli blant en av to beste.

SPENNENDE: Hele Fotball-Europa holdt pusten under EM-trekningen i går. Her er UEFAs Gerhard Aigner (til høyre) og fotball-legenden Eusebio.