- Vi holdt 155 km/t i snitt fra Nice til Norge

Henning Solberg røper råkjøring med lillebror. Men noe skurrer fælt...

OSLO 20090212:
BLE STANSEN AV ASKESKYEN PÅ ISLAND: Da bestemte Henning og Petter Solberg seg for å kjøre fra Nice til Norge i bil. En tur som gikk unna i 155 kilometer timen i snitt, ifølge storebror. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
OSLO 20090212: BLE STANSEN AV ASKESKYEN PÅ ISLAND: Da bestemte Henning og Petter Solberg seg for å kjøre fra Nice til Norge i bil. En tur som gikk unna i 155 kilometer timen i snitt, ifølge storebror. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Kona til rallyfører Henning Solberg røpet en gang at det var hun som kjørte familiebilen til vanlig, fordi ektemannen kjører kjører som ei sinke.

Lillebror Petter preges ikke av den samme forsiktigheten - og kanskje var det derfor han fikk sjåføransvaret da brødreparet satt askefast i Nice i april, etter å ha deltatt i Rally Tyrkia.

I et intervju med miljømagasinet ZERO røper Henning Solberg at de ikke akkurat holdt seg innenfor fartsgrensene på vei hjem til Norge.

- Vi fikk fly fra Tyrkia til Nice, og så kjørte vi derfra. Vi holdt 155 kilometer i timen i snitt fra Nice, men det bør du kanskje ikke skrive, sier han.

Selv påtok han seg rollen som kartleser mens lillebror satt bak rattet.

- Vi startet kvart på ett om natten, og i ren kjøretid brukte vi godt under 22 timer.

Sikker på det, Henning?
Et eller annet sted er det likevel noe som skurrer: Da Dagbladet plottet inn Nice som avreisested og Spydeberg som ankomststed i veiboka viamichelin.com, ble reisetiden estimert til 23 timer og fem minutter.

Videre beregnes reiseavstanden til drøye 2300 kilometer. Med en snittfart på 155 kilometer i timen over 22 timer skulle Solberg-gutta kommet seg hele 3410 kilometer avgårde... 

Google Maps opererer for øvrig med noenlunde tilsvarende tall - men så kan det jo selvsagt hende at Henning og Petter kjørte litt lenger enn til hjembygda Spydeberg.

Turen fra Nice til Norge utgjør bare en liten del av intervjuet med ZERO, storebror Solberg snakker også om engelskkunnskapene til seg selv og broren, som er blitt gjenstand for mye fleiping.

«Snake problem in the car»
Henning hevder han er den sterkeste i engelsk muntlig av de to, og på oppfordring trekker han fram to gullkorn fra intervjuer han har gjort.

- «Føkking helvete». Eller «snake problem in the car». Den er enda bedre.

Solberg røper at det er lite groupies i rallysporten, men svarer «ja takk, begge deler» på spørsmål om hva som er best av sex og bil.

- Tror jeg holder meg til begge deler, jeg. Eller, hva om jeg kan kombinere det for makismal nytelse? Samtidig!

PS! Henning og Petter Solberg er opptatt med Rally Spania fra i dag og til søndag. Franskmannen Sebastien Loeb vant to fartsprøver i i dag, Petter Solberg én.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med dem så langt i dag.