DEBUT PÅ SLETTA: Ane Serine Dimmen og Tor Espen Gjermstad spiller på juniorlandslaget for døve. Spillerne på laget er på Norway Cup sammen for første gang. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet
DEBUT PÅ SLETTA: Ane Serine Dimmen og Tor Espen Gjermstad spiller på juniorlandslaget for døve. Spillerne på laget er på Norway Cup sammen for første gang. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/DagbladetVis mer

- Vi hører ikke hverandre, men kan likevel vinne

Disse Norway Cup-spillerne må stole på synet.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): 1610 lag skal tilbringe den neste uka på Ekebergsletta og Norway Cup. Turneringen startet i dag, og mange av de 32 200 deltakerne i årets utgave er med for aller første gang.

Det gjelder blant annet juniorlandslaget for døve. De spiller i klasse G19 — og spilte sin første kamp mot Sand IF fra Hedmark i dag.

- Det er morsomt å være en del av Norway Cup, og det er første gang vi spiller på lag sammen, sier Tor Espen Gjermstad til Dagbladet.

- Vi hører ikke hverandre, og det er en fordel for motstanderen. Men likevel kan vi vinne. Vi å spille på en litt annen måte, og synet og overblikket er veldig viktig, sier Gjermstad.

Spillerne på laget kommer fra hele landet. Selv Norway Cup-debutantene skapte flere store sjanser i lagets første kamp, endte det med 0-5-tap.

Dette var første gang gjengen var samlet til en kamp på Ekebergsletta.

TAP: Laget tapte første kamp 0-5 mot Sand IF. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet
TAP: Laget tapte første kamp 0-5 mot Sand IF. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet Vis mer

- Vi kjenner hverandre ikke så godt, men skal bli bedre for hver kamp, sier Gjermstad.

- Hva er målet med Norway Cup?

- Vi skal ha det gøy, men samtidig er vi her som alle andre lag for å vinne fotballkamper, sier Gjermstad.

Ane Serine Dimmen er eneste jente på laget. Hun kommer rett fra semifinaletap i Dana Cup med Volda — til Norway Cup med landslagsgutta.

- Det er tøffere å spille med gutta, og det blir mer fysisk fotball. Det er morsomt, og det er utfordrende. Det er hardt, men morsomt, sier Dimmen til Dagbladet.