Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi hører ikke hverandre, men kan likevel vinne

Disse Norway Cup-spillerne må stole på synet.

DEBUT PÅ SLETTA: Ane Serine Dimmen og Tor Espen Gjermstad spiller på juniorlandslaget for døve. Spillerne på laget er på Norway Cup sammen for første gang. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet
DEBUT PÅ SLETTA: Ane Serine Dimmen og Tor Espen Gjermstad spiller på juniorlandslaget for døve. Spillerne på laget er på Norway Cup sammen for første gang. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet Vis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): 1610 lag skal tilbringe den neste uka på Ekebergsletta og Norway Cup. Turneringen startet i dag, og mange av de 32 200 deltakerne i årets utgave er med for aller første gang.

Det gjelder blant annet juniorlandslaget for døve. De spiller i klasse G19 — og spilte sin første kamp mot Sand IF fra Hedmark i dag.

- Det er morsomt å være en del av Norway Cup, og det er første gang vi spiller på lag sammen, sier Tor Espen Gjermstad til Dagbladet.

- Vi hører ikke hverandre, og det er en fordel for motstanderen. Men likevel kan vi vinne. Vi å spille på en litt annen måte, og synet og overblikket er veldig viktig, sier Gjermstad.

Spillerne på laget kommer fra hele landet. Selv Norway Cup-debutantene skapte flere store sjanser i lagets første kamp, endte det med 0-5-tap.

Dette var første gang gjengen var samlet til en kamp på Ekebergsletta.

TAP: Laget tapte første kamp 0-5 mot Sand IF. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet
TAP: Laget tapte første kamp 0-5 mot Sand IF. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet Vis mer

- Vi kjenner hverandre ikke så godt, men skal bli bedre for hver kamp, sier Gjermstad.

- Hva er målet med Norway Cup?

- Vi skal ha det gøy, men samtidig er vi her som alle andre lag for å vinne fotballkamper, sier Gjermstad.

Ane Serine Dimmen er eneste jente på laget. Hun kommer rett fra semifinaletap i Dana Cup med Volda — til Norway Cup med landslagsgutta.

- Det er tøffere å spille med gutta, og det blir mer fysisk fotball. Det er morsomt, og det er utfordrende. Det er hardt, men morsomt, sier Dimmen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media