- Vi jakter på Vålerenga-skalpen

Iver Morten Normark og Aalesund på hodejakt i morgen. Les siste nytt om lagene!

Aalesund - Vålerenga

Ingen spillere har karantene i Aalesund, mens kun Tor Hogne Aarøy er usikker på grunn av skade. Den høye spissen vurderes i morgen. Aalesunds fargerike trener Ivar Morten Normark gleder seg til morgendagens folkefest.

- Vi har solgt 1400 billetter til Oslo. Klanen har gjort dette til sin hovedtur i år, og det synes vi er veldig morsomt. Vi skal lage en skikkelig folkefest fra klokka slår 12 i kveld til den slår 12 i morgen kveld, sier Normark til Dagbladet.no.

Og for å gjøre en ting klart:

- Vi jakter på Vålerenga-skalpen. Det gjør vi veldig!

Vålerenga må klare seg uten Ardian Gashi som er inne til soning etter råkjøring. Det åpner for nye konstellasjoner på midtbanen til hovestadslaget. Vålerenga har ingen karantener.

Fredrikstad - Ham Kam

Roger Helland er fremdeles ikke klar etter skade. Det er imidlertid Raymond Kvisvik oh Hans Erik Ramberg. Thomas Myhre har dratt til England, mens Simen Brenne har karantene.

- Det blir vanskelig kamp mot Ham-Kam. Jeg lar meg i hvert fall ikke lure av bortstatistikken deres. De har gjort flere gode bortekamper. Borte mot Vålerenga sist fortjente de absolutt poeng etter å ha gjort en god kamp, sier Egil Olsen til Dagbladet.no.

På motsatt trenerbenk sitter, eller kanskje mer står og skriker, Olsens tidligere elev Ståle Solbakken. Det begynner å bli en vane for vår tidligere landslagssjef.

- Hehe, det skjer jo ganske ofte at jeg møter en trener jeg selv har vært trener for tidligere, sier «Drillo».

Ham-Kam må klare seg uten Ramiro Corrales og kaptein Jan Michaelsen som begge er ute med karantene. Det passer dårlig for trener Ståle Solbakken, som har Glenn Leif Ståhl og Peter Sørensen ute med skade.

Lillestrøm - Odd

Lillestrøm har Michael Mifsud ute for resten av sesongen etter at malteseren fikk skulderen ut av ledd på trening denne uka. Ellers er kaptein og stopperkjempe Frode Kippe ute med karantene i oppgjøret mot Odd Grenland.

Odd Grenland har ingen ute med karantene.

Start - Rosenborg

En litt småforkjøla Tom Nordli kan fortelle at Bård Borgersen og Bala Garba fortsatt er ute for Start. Dermed må den atletiske Start-spissen stå over sin niende kamp for sesongen. Ingen karantener for hjemmelaget.

Rosenborg har ingen karantener og få problemer med laget. Kun Bjørn Tore Kvarme er uaktuell på grunn av skade - han sliter fortsatt med hjernerystelsen han pådro seg i kampen mot Lillestrøm sist søndag, melder Adressa.no.

TV2 Nettavisen melder at Rosenborg starter med følgende lag i morgendagens storkamp: Espen Johnsen - Christer Basma, Vidar Riseth, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Roar Strand, Ørjan Berg - Jan Gunnar Solli, Frode Johnsen, Øyvind Storflor - Thorstein Helstad.

Bodø/Glimt - Brann

Ingen karantener hos Bodø/Glimt. Heller ingen nye skader, men Cato Hansen er fortsatt ute.

- Vi har hatt en god treningsuke og er godt forberedt til Brann-kampen. Vi må ta trepoenger framover for å henge med i kampen om å overleve, sier Glimt-trener Ola Haldorsen til Dagbladet.no.

Brann har Paul Scharner ute med karantene, eller er det ingenting nytt på skadefronten. Martin Andresen og Trond Fredrik Ludvigsen trener begge godt, men er ennå ikke klare. Mons Ivar Mjelde håper å ha begge tilbake til 20. august. Da venter Vålerenga i cupen.

Det har som vanlig heller ikke vært stille i Bergen når Brann taper poeng i Tippeligaen.

- Det er ikke krise i klubben. Vi gjorde en kjempesesong i fjor og har vært veldig uheldig med skader i år, sier Mjelde til Dagbladet.no.

FC Lyn - Viking

Hos Lyn er Tommy Berntsen tilbake fra karantene. Det gjør at Lyn for første gang på tre kamper kan bruke sin vante midtstopperduo med nevnte Berntsen og Steven Lustü. Øyvind Leonhardsen sliter fortsatt med en skade og er ikke klar til søndagens kamp mot Viking.

Søndagens kamp mellom godt plasserte Lyn og Viking kan bli avgjørende for medaljefordelingen i Tippeligaen i år. Men det bryr ikke Lyn-trener Henning Berg seg så mye om.

- For meg er det viktigst at det er en utvikling i laget og blant spillerne. Jeg tenker ikke på hvem vi møter og hvor de ligger på tabellen på den måte, sier Berg til Dagbladet.no.

Viking har ingen suspensjoner foran søndagens kamp mot Lyn. Hannes Sigurdsson fikk en smell i torsdagens UEFA-cup-kamp mot Ryhl, men skal være klar til søndagens kamp. Ellers er Bjørn Dahl og Ronny Deila også usikre med småskader. Fredric Lundqvist, som kom fra Sundsvall i sommer, er fortsatt skadet for Viking etter at han slo opp akillesskaden i mandagens treningskamp.

Peter Kovacs og Jørgen Tengesdal er fortsatt ute for Stavanger-laget som jakter på gull i årets serie.

Tromsø - Molde

Hos Molde er Marcus Andreasson usikker, det samme gjelder Thomas Mork. Ingen karantener hos moldenserne, som har hatt en tung start på høstsesongen med tap mot Start og Lyn hjemme sist. Spesielt søndagens 3-1-tap hjemme mot Lyn var en sur pille for statsministerbyen.

- Ja, det var et surt tap mot Lyn, men det har vært surt resten av uka også med mye regn her i byen, fleiper Molde-trener Bosse Johansson.

Som er imponert over hva Tromsø har fått til i de første kampene etter at Steinar Nilsen tok over roret etter Otto Ulseth.

- Det er godt gjort det han har fått til. De har kommet godt i gang og har gjort noen gode kamper. Først uavgjort mot Brann og Vålerenga, for så å slå Esbjerg på bortebane. Dette blir ingen lett kamp for oss, sier Bosse til Dagbladet.no.

Tromsø har ingen ute med karantene, men Daniel Torres er på vei bort fra klubben, melder TIL på sine hjemmesider.

INNE: Ardian Gashi (til venstre) sitter inne i fengsel de neste to ukene. Steffen Iversen er derimot spilleklar til morgendagens kamp mot Aalesund.
UTE: Michael Mifsud er ute resten av sesongen etter at han skadet seg på trening denne uka.