Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan bli topp 10 i verden igjen

Drillo vil ha de største og raskeste tilbake på Norge.

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): I kveld ble Egil Drillo Olsen presentert som Norges nye landslagssjef, og Drillo møtte pressen med den overbevisende selvtilliten de fleste husker fra nittitallet.

- Jeg håper vi på sikt kan vise oss i topp 10 på Fifa-rankingen igjen. Å jobbe for det burde være mulig, selv om vi ikke kan regne å være i topp tre fast, sier Drillo, som allerede har tenkt en del på Tyskland-kampen.

- Tyskland holder et brukbart nivå, og å starte mot dem er gull. De er sterke, kampen er borte, og ingen forventer noe. Det passer oss bra. Selv om jeg vil bli veldig skuffa dersom vi taper glatt for dem, fastslår han.

Og Drillo har langt ifra gitt opp VM i Sør-Afrika heller.

- Det er et stykke frem dit, men driven for å få til playoff er en fin målsetning, og det pirrer. Jeg sier ikke at det er umulig å vinne gruppa, men det er vanskelig, sier Drillo.

Gir blaffen i ettermælet
I første omgang skal Olsen lede Norge i de tre treningskampene mot Tyskland, Sør-Afrika og Finland. Men på dagens pressekonferanse var NFF klare på at de gjerne tar luksusproblemet gode Drillo-resultater kan skape, samtidig som de jobber videre med aktuelle permanente kandidater. Og Drillo tar gjerne en forlengelse av stillingen.

De som mener han har gått ut på dato, bryr han seg lite om.

- Hadde jeg slutta med fotball i 98, kunne jeg kanskje vært gått ut på dato, men jeg var faktisk landslagstrener i 2008. Jeg gratulerte jo NFF med ansettelsen sist, men jeg går ikke så langt denne gangen, ler 66-åringen.

- Og fallhøyden har jeg aldri vært redd for. Går det gærnt vil jeg synes det er trist, men ettermælet, eller hva dere kaller det, det gir jeg blanke blaffen i. Men jeg vil vi skal gjøre det bra, sier Drillo.

Varsler nye fjes på Norge
Og kampene skal vinnes på klassisk Drillo-vis. Gjennombruddshissighet for alle penga, og spisskompetanse i overflod.

- Jeg har ideer om å utvikle gjennombruddshissigheten. Det kan gjøres med større bevegelse og systematikk. Nå er de individuelle ferdighetene bedre enn de var for ti år siden, og jeg vil påvirke dem til å spille mer gjennombruddshissig. Stabæk på sitt beste er så gjennombruddshissig som jeg vil ha det, men ellers ser jeg det sjelden, sier Drillo.

- Samtidig er jeg svak for spillere som er veldig sterke på noe, så det er en mulighet. En eksepsjonell sterk hodespiller, en spiller med eksepsjonelt stor fart, en med eksepsjonell løpskapasitet. Det vanskeligste er kanskje eksepsjonell kreativitet, men det skal jeg lete etter, sier han.

Det kan bety at nye navn får sjansen på det norske landslaget framover.

- Ja, jeg ser folk som ikke har vært inne, som kan bli aktuelle. Og Ola sitter på masse info om andre spillere som har vært i vannskorpa, sier Drillo, og presiserer også at flere unge spillere kan være på vei mot gjennombruddet.

- Det laget vi har i dag er bedre enn det jeg hadde på nittitallet, men relativt i forhold til andre nasjoner er det nok ikke det. Men håpet er at det kan bli det, vi har mange spennende spillere som kan slå ut i full blomst i løpet av kort tid. Jeg kan nevne Moa i den kategorien, men vi har flere unge, sier landslagssjefen.

Tempoet skal opp
Egil Olsen fikk flere spørsmål om landslagets spillestil under Åge Hareide.

Men Drillo understreker at også forgjengeren baserte seg på soneforsvar og gjennombruddshissighet, og sier at det er marginale forskjeller.

- Åge tok et lite skritt i besittelsesretning. Noen av kampene under ham var helt etter mitt hjerte, men det var også noen hvor jeg synes det var for mye dill. Men
Åges endring i stil var veldig liten, og hvor tydelig det var tilkjennegitt på forhånd er diskutabelt. Det han ga uttrykk for i forskjeller var nok større retorisk enn praktisk, sier Drillo.

- Men tempoet skal opp. Nå blir det litt mindre anledning til å spille bakoverfotball og tversoverfotball, og det håper jeg spillerne er klar for, sier han.

Vil fylle Ullevaal igjen
Nå skal 66-åringen rundt og møte nettopp disse spillerne, som i hele dag har kommet med støtte til sin nye sjef.

- Det var spillere med motforestillinger på 90-tallet også, bare så det er klart. Men jeg ville tro at det var flere med motforestillinger i dag enn det Per-Mathias har antydet overfor meg, så signalene er mer positive enn jeg hadde trodd, sier han.

Og er glad for entusiasmen både i forbundet og i folket, og ellers bryr han seg mindre.

- Hva tror du dansker og svensker sier til ansettelsen?

— Jeg håper de synes det er helt jævlig.
- Klarer vi å fylle Ullevaal igjen, er ingenting bedre enn det, sier Drillo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling