Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan bygge, mens andre må rive

Rekdal venter i spenning på NFFs lisensdom.

MANNEN I RAMPELYSET: Kjetil Rekdal var i perlehumør da han ankom banketten etter Aalesunds cupfinaleseier mot Molde. Men han er ikke av typen som hviler på laurbærene. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
MANNEN I RAMPELYSET: Kjetil Rekdal var i perlehumør da han ankom banketten etter Aalesunds cupfinaleseier mot Molde. Men han er ikke av typen som hviler på laurbærene. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Til tross for en heller middels 13. plass i Tippeligaen vil 2009 bli stående igjen som et fantastisk suksessår i Aalesunds historie.

Kjetil Rekdal er imidlertid ikke en mann som hviler på laurbærene etter AaFKs første cupgull noensinne. Han har allerede begynt å tenke neste sesong - der han mener klubben bør kunne havne mellom 4. og 8. plass.

- Vi har utviklet oss og er bedre enn i fjor. Vi har et spennende lag på gang, med fem mann rundt 20 år, og et par av dem under 20. Det er det veldig få som har. Så har vi en sunn økonomi, og det skal bli spennende å se hvor knallharde NFF er på lisensen i Tippeligaen neste år. Kanskje vil vi klare å bygge på laget med to, tre mann mens andre må rive ned. Da kan Aalesund plutselig være høyt oppe på tabellen, sier Rekdal.

Lisenser kan ryke

1. oktober gikk fristen ut for å søke om lisens for alle klubbene i Tippeligaen.

Om egenkapitalen er negativ, må dette snus til positiv egenkapital innen 31. desember. Dette skal dokumenteres ved rapportering senest 14. januar 2010.

Greier ikke klubbene det ryker lisensen.

For de som får lisens, men fortsatt sliter tungt økonomisk, kan konsekvensen bli å havne i den såkalte kategori 1.

Det innebærer at de kan bli nektet å kjøpe nye spillere og pålagt begrensninger i forhold til å reforhandle eksisterende spillerkontrakter og om å redusere størrelsen på stallen. Et utfall kan også bli full investeringsstopp.

- Har et høyere nivå inne

I tillegg til at Rekdal mener AaFK er godt posisjonert rent økonomisk, mener han forbedringspotensialet fra det som ble levert i serien i år er stort.

- Vi tok 18 poeng på de 12 første kampene våre. Så fikk vi skader på Carlsen, Kopteff, Skiri og Diego, og Lindegaard dro. I den perioden møtte vi RBK, Odd og Viking hjemme, og Brann, Tromsø, Stabæk og Molde borte - lag på den øverste delen av tabellen i en periode hvor vi var veldig svekket selv. Da er det klart vi tok lite poeng, men vi er ikke fornøyde med det uansett, sier AaFK-treneren til Dagbladet.

Siste del av sesongen er han derimot godt fornøyd med.

 Her er Rekdal og hans kone Ane Guro Skaare søndag ettermiddag.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
Her er Rekdal og hans kone Ane Guro Skaare søndag ettermiddag. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

- Vi kom tilbake etter at vi tapte for Molde i august, på de åtte siste seriekampene hadde vi 3-4-1. I tillegg har vi slått Odd og spilt uavgjort mot Molde nå. På 10 kamper har vi altså tapt én gang, mot Rosenborg. Vi viser at vi har et høyere nivå inne enn 13. plass. Men det er over en hel sesong som betyr noe, og der har vi en del å gå på, sier han.

Skryter av Parr

Rekdal trekker uoppfordret fram Jonathan Parr som en spiller som har tatt store steg i år, og som kan fortsette framgangen neste sesong.

- Jeg synes det er gøy å se Parr, som har vært ustabil. Nå spiller han som en framtidig landslagsback på venstresida. Han er hurtig, klok og kommer framover som ei kule i rett øyeblikk. Jeg veit hvor mye tid jeg har brukt på å få ham til å skjønne akkurat det, og det gjør meg veldig glad at han har gjort det. Han har knekt koden som må knekkes for å bli en toppspiller i Norge.

Rekdal skrøt også av trenerteamets coaching mot Molde, som han betegnet som «verdensklasse» og «outstanding».

- Men det gjelder spillerne også, som utfører akkurat det vi ber dem om. Når de oppdager at dette er veien å gå, så prøv å slå Aalesund da, advarer han overfor Dagbladet.

KONGEN AV ÅLESUND: Neste år mener Rekdal en plassering mellom 4. og 8. plass i Tippeligaen er realistisk. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
KONGEN AV ÅLESUND: Neste år mener Rekdal en plassering mellom 4. og 8. plass i Tippeligaen er realistisk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media