- Vi kan ennå ta medalje

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Molde 4-1. Vikings svenske stjerne Magnus Svensson (30) har fått tilbake troen på medaljer. Og dersom Moss beseires på søndag er Viking for alvor ute av sumpa. - Da kan alt skje, mener Svensson.

- Hvis vi fortsetter å spille som dette, så er det ikke umulig å ta medalje i årets serie, mener Vikings suverene midtbanesjef.

- Når vi spiller ut gullkandidat Molde, så beviser vi at vi kan slå alle lagene i årets serie, utdyper han.

Moldes 1-0 scoring før ti minutter var spilt, kunne lett gitt Viking en ny tøff dag på jobben. I stedet svarte de med sprudlende spill i det som ble den gledeligste dagen på jobb denne sesongen.

Lykkelig

At dette Viking-laget har slitt i en vanvittig motgang i nesten to måneder var det ikke mye å se til i går: Borte var både dårlige nerver, slitt selvtillit og måltørken.

- Å forklare hvorfor det plutselig har løsnet er like vanskelig som å forklare hvorfor vi sleit så enormt. Vi gidder ikke spekulere i det, men er bare kjempelykkelige for at hjemmepublikummet fikk oppleve dette, smiler Magnus Svensson.

- Får vi tre poeng på søndag også (hjemme mot Moss) starter sesongen på nytt for oss. Da kan alt skje.

- Hvor gode er Viking når dere spiller som mot Molde?

- Med spill som dette ville Viking kjempet helt i toppen i Allsvenskan. Vi har kvalitetene som kreves, sier mannen som er i den svenske landslagstroppen.

Fire spillemål

I seriekampen mot Odd (3-1 seier) sist helg scoret Viking alle tre målene på dødball. I går spilte de seg fram til alle fire:

  • 1-1 Bjørn Berland lurte av Freddy dos Santos ved cornerflagget, gikk innover og klinte ballen i mål.
  • 2-1 Samme Berland stupte inn ledelsen etter innlegg fra Audun Helgason.
  • 3-1 Rikhardur Dadason scoret sitt syvende mål på ni kamper fra start ved å finte ut Molde-keeper Morten Bakke og rulle ballen i åpent mål. Islendingen hadde sjanser nok til å score tre til.
  • 4-1 Midtstopper Frode Hansen var lurt frampå og pirket inn seiersmålet i mølje foran mål.