-  Vi kan få fart på Ørens karriere

Sogndals Tommy Øren (25) er stortalentet som ble satt tilbake av flere lange skadeavbrekk. Start-trener Tom Nordlie tror de kan få fart på guttens karriere om de lykkes å sikre seg ham.

Sogndal-spilleren var i går på besøk på Kristiansand stadion for å gjøre seg kjent med serietoeren som ønsker seg spilleren som var het på overgangsmarkedet i Norge for bare noen få år siden. De siste årene har det derimot vært stille rundt den offensive kantspilleren som aldri har funnet tilbake til gamle takter etter lengre avbrekk på grunn av både ankel- og korsbåndskader.

Start-trener Tom Nordlie tror derimot at Øren kan få et karrieremessig oppsving dersom han spiller i gult neste sesong:

-  Start vil være en god klubb for Øren. Vi kan børste støv av ham og få fart på karrieren hans igjen, hevder Tom Nordlie overfor Dagbladet.

Fem mål i 1. div

Tommy Øren scoret fem mål for laget som kom på 7. plass i 1. divisjon i år, og han legger ikke skjul på at han neste år ønsker spill i Tippeligaen. Ham-Kam og Molde har også kastet seg inn i kampen om 25-åringen, men Nordlie håper Øren lar seg overbevise om at Start vil være det rette valget - og peker blant annet på det store oppsvinget Alex Valencia fikk etter at han gikk til Start.

Videre peker Nordlie på at klubben har en del andre spillere i samme alder som Øren som er på vei framover i karrieren sin, som Fredrik Strømstad og Kristofer Hæstad.

-  Vi tror vi har noe å tilføre Tommy Øren, og vi tror han har noe å tilføre oss, sier Nordlie.

Han er derimot ikke villig til å betale «hva som helst» for spilleren.

 OPPTUR: Sogndals Tommy Øren er i samtaler med Tippeligaens sølvvinner. Start-trener Tom Nordlie tror et miljøskifte kan få fart på Ørens karriere. Foto: Scanpix
OPPTUR: Sogndals Tommy Øren er i samtaler med Tippeligaens sølvvinner. Start-trener Tom Nordlie tror et miljøskifte kan få fart på Ørens karriere. Foto: Scanpix Vis mer

-  Tommy har ikke vist mye etter skadene sine, og han har ikke lenge igjen av kontrakten sin, så det må være grenser for hva Sogndal forlanger for ham.

Ny kontrakt til Todi

Om Start lykkes i å sikre seg Øren blir han forsterkning nummer fire. Fra før har sørlandsklubben hentet Kjetil Ruthford Pedersen, Kristoffer Paulsen og Geir Ludvig Fevang.

Spissen Todi Jönsson har fått tilbud om ny kontrakt, mens David Hanssen trolig får fortsette om han blir kvitt skadeproblemene sine.

-  Om de to forsvinner må vi også hente inn en ny spiss og midtbanespiller, sier Tom Nordlie.

SPISSJAKT: Tom Nordlie.