- Vi kan fortsatt vinne EM

En deprimert Kevin Keegan bortforklarte det engelske nederlaget i går med å gi skamros til sin motstander. Tapet rokket ikke sjøltilliten. - Vi kan forsatt vinne EM, sier den engelske landslagstreneren.

Og kanskje har han rett. Gårsdagens festkamp i Eindhoven var en praktfull fotballkamp. Portugal kom makaløst tilbake etter å ha ligget to mål under. Det var et stykke fotballmagi som den portugisiske treneren dediserte til sine aller nærmeste.

Til kona

- Kona mi har bursdag i dag. Denne seieren gir jeg til henne og døtrene mine, sier Portugal-trener Humberto Coelo.

Vakrere gave kunne han ikke ha gitt. Første omgang i Eindhoven var tatt fra fotballens eventyrbok. Fra to lag som ville score mål. David Beckham stilte med nyfønet høyrefot. På sitt aller første touch sendte han en gudbenådet bananskru til lagkamerat Paul Scholes. Rødtoppen kunne ikke la være å nikke inn 1- 0. Stadionklokka hadde knapt passert to minutter.

  • Etter drøye kvarteret var han frampå igjen. Denne gangen dro han seg fri på høyrekanten. Innlegget var så vidt borti panneluggen til Scholes, men ved bakerste stolpe sto Steve McManaman klar. Han dundret ball nummer to bak Vitor Baia, og England så ut som uslåelige korstogriddere.

Hunden Figo

Men bare de historieløse tror at korstog fører til seirer. Portugal fortsatte sin trivelige angrepsfotball. Og Luis Figo er en hund etter mål. I det 22. minutt viste han hvorfor han er en av toppscorerne i Barcelona. I steget klistret han ballen i høyre vinkel fra 25 meter. EMs vakreste mål. Og belønning i form av bestemannsprisen.

  • Utlikningen til Joco Pinto sto ikke veldig tilbake. Stupnikken snek seg via høyrestanga til Seaman og i nota, og det sto 2- 2 i protokollen før hvilen.

Debutmål

Portugals seiersmål kom knappe kvarteret etter pause. Benfica-spissen Nuno Gomez satte inn sitt første landslagsmål noensinne, etter et nydelig forspill av sin lagkamerat Rui Costa. Enda et praktmål, som imponerte alle på stadionet.

- Portugal måtte bestige et fjell for å ta inn to mål på oss. Og det gjorde de. David Beckham sa til meg i garderoben at dette måtte være en fantastisk kamp for de nøytrale. Uheldigvis er ikke vi det, sier en skuffet Keegan.

Englands kaptein Alan Shearer forteller at stemningen var laber i den engelske garderoben etter kampslutt.

Må vinne

- Vi fikk en drømmestart, og kunne kanskje ha vunnet hvis vi ikke hadde latt portugiserne komme inn i kampen igjen så tidlig. Stemningen i garderoben var selvfølgelig depressiv etter kampen, sier Shearer.

Nå har England fått kniven på strupen. Laget må vinne sine neste kamper mot Tyskland og Romania som spilte 1- 1 i går ettermiddag.

- Det er helt klart at vi må vinne begge kampene. Taper vi, vil det være katastrofe, sier Alan Shearer.

Nøkkelkampen blir hatoppgjøret mot Tyskland i Charleroi.

- Kampen mot Tyskland har vært stor lenge, men den blir ikke mindre etter dette. Jeg vil ikke gjøre den til en enda større hype, men den er viktig, sier Keegan.

- Men vinner vi de to neste kampene, kan vi fortsatt vinne hele mesterskapet.