POSITIVE: Wayne Rooney og Steven Gerrard har tro på at England vil kvalifisere seg til VM. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix
POSITIVE: Wayne Rooney og Steven Gerrard har tro på at England vil kvalifisere seg til VM. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Vi kan ikke få Tomaszewski til å spille dårlig i 1973

England må trosse Polen-spøkelset.

(Dagbladet): Tirsdag kveld møter England Polen på Wembley. Med seier vil Three Lions vinne gruppe H og sikre seg billett til Brasil i 2014.
  Har feilet tidligere Men England har falt på det siste hinderet i kvalifiseringer før.

Så sent som i 2007 møtte de Kroatia i siste kamp i kvalifiseringen til EM i 2008. Med uavgjort ville de gå videre, men med 2-3 tap røk de på hodet ut, engelske fotballhjerter brast og Steve McLaren fikk sparken som manager. Steven Gerrard sier at han vil ta med seg minnet om den kampen i grava, og at det var en av hans største nedturer som landslagsspiller.

Også Polen har stukket kjepper i hjulene for England i tidligere kvalifiseringer.

I oktober 1973 møttes lagene til den siste kvalifiseringskampen før VM i Vest-Tyskland i 1974. England trengte en seier for å gå videre, men den polske keeperen Jan Tomaszewski spilte reddet polakkene igjen og igjen, kampen endte 1-1, og England kom ikke til VM.

Bryr seg ikke om fortiden Englands manager Roy Hodgson vil ikke tenke på tidligere fiaskoer.

- For vår del spiller ikke ordene Kroatia 2007 noen rolle, det har ikke blitt nevnt. Å dvele ved forrige gang England mislyktes i å kvalifisere seg til VM kan bare skade oss. Vi kan ikke endre Kroatia-resultatet eller få Tomaszewski til å spille dårlig i 1973, sier Hodgson til The Mirror.

På spørsmål om de tidligere skuffelsene gir han ekstra inspirasjon, hadde Englandbossen et klart svar:

- Nei. Spillerne mine inspirerer meg. De har alltid vært min største inspirasjonskilde. 

Positiv Rooney og Gerrard I forkant av kampen har Englands stjernespiss Wayne Rooney uttalt at England går en stor fotballfremtid i møte.

- Vi har mange mange unge spillere på gang. Mange sier at England ikke produserer nok talenter, men vi har flere lovende unge spillere, sier Manchester United-spissen, og trekker fram Andros Townsend, som fikk sitt første landslagsmål på fredag, som et eksempel.

FORTIDEN IKKE VIKTIG: Manager Roy Hodgson fokuserer ikke på tidligere skuffelser. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix
FORTIDEN IKKE VIKTIG: Manager Roy Hodgson fokuserer ikke på tidligere skuffelser. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Også lagkaptein Steven Gerrard er positiv før skjebnekampen.

- Vi går inn i kampen med stor tro og selvtillit i troppen, sier Gerrrard.

 

UNG OG LOVENDE: Andros Townsend er en av Englands beste unge spillere. Foto: Andy Rain / EPA / NTB Scanpix
UNG OG LOVENDE: Andros Townsend er en av Englands beste unge spillere. Foto: Andy Rain / EPA / NTB Scanpix Vis mer