-  Vi kan ikke fortsette sånn

RBK har bare fire lag under seg på tabellen etter tre serierunder. Slik kan det naturligvis ikke fortsette, fastslår trener Per Joar Hansen.

TRONDHEIM (Dagbladet): Det betyr ikke at Hansen er veldig bekymret. For bak resultatet ligger det som alltid en historie. Og den forteller mye positivt.

-  Det vi så mot FFK, var et Rosenborg-spill det er lenge siden jeg har sett, så da fokuserer vi hundre prosent på det. Så får vi heller prøve å la være å tenke på at vi misset så mye, og at vi drev og skjøt etter Steinar Sørlie i stedet for å treffe mål.

-  Stemningen i laget?-  Spillerne tar dette veldig bra. De er mentalt sanset og lar seg ikke stresse. De sitter også igjen med en følelse av at de spilte en veldig god fotballkamp mot Fredrikstad, selv om de selvsagt er skuffet over at de ikke scorer mål.

-  Så de har ikke fått kjeft?-  Nei, for det var ingenting å kjefte på. Vi spilte en kjempegod kamp søndag. Vi må jo være edruelige og bevare gangsynet på en sånn dag, sier RBK-treneren.

-  Hva gjør dere med den dårlige effektiviteten?

-  Vi må spille mye fotball på trening, sånn at vi kommer i mange avslutningsposisjoner og scorer mye mål, helt enkelt, sier Per Joar Hansen.

Vi må helt tilbake til 1997 for å finne en dårligere tabellplassering etter tre serierunder. Da lå Rosenborg på 11. plass med to poeng.

Ikke rettferdig

Hansen oppsummerer årets tre kamper på denne måten: Den første kampen mot Aalesund burde vi ha vunnet. Vi ligger og trykker på og får to mål mot oss ut av ingenting.  Vi er heldige i Bodø, de er bedre enn oss. Det er mer en duellkamp, der vi ikke er gode nok i den typen spill. Søndag er vi klart bedre enn Fredrikstad og taper 1-0, så det er ikke alltid at fotball er rettferdig eller logisk.

Ikke presset

Han har sett FFK-kampen på video og funnet mye positivt: De skaper femten mer eller mindre klare målsjanser. De spiller hurtig i lengderetning. De er flinke til å vende spillet. De er flinke til å komme etter med sidebackene. Begge vingene har veldig gode bevegelser, som gjør at de er lette å finne.

-  Vi synes ikke at vi kan forlange så veldig mye mer av guttene våre, bortsett fra at de ikke scorer mål. Vi mangler prikken over i-en.

-  Føler du at presset øker?-  Nei, vi må hele tida jobbe med nå-situasjonen og legge bak oss det vi har gjort.

FOKUS: RBK-trener Per Joar Hansen innrømmer at sesongstarten har vært dårligere enn forventet, men velger å fokusere på kampene som kommer.