- Vi kan ikke fortsette slik

Alle kamper avlyst i Italia.

Fotball-Italia er i sjokk etter at en politimann døde som følge av supporterbråk. Italias fotballpresident stanset umiddelbart resten av helgens kamper.

- Vi kan ikke fortsette slik. Dersom fotballen skal være slik, så stopper jeg alt, sier fotballpresident Luca Pancalli.

Den 38 år gamle politimannen Filippo Raciti døde etter at han ble truffet av en hjemmelaget bombe i forbindelse med Catanias serie A-kamp mot Palermo fredag. I tillegg skal en annen politimann være alvorlig skadd.

Italienske fotballedere har truet med å stoppe årets sesong dersom det blir mer bråk. Helg etter helg har supportere slåss og lagd opptøyer.

Det hele toppet seg fredag da rivaliserende fans gikk helt amok på Sicilia.

- Nok er nok. Jeg har ikke ord som kan beskrive hvordan det er mulig at en 38-åring skal dø på denne måten. Dette har ingenting med sport å gjøre, sier Pancalli.

- Dette er fullstendig uakseptabelt.


Spillerforeningen krever et års stans

GATEKAMPER: Politiet og bråkmakere utenfor Angelo Massimino stadion. En politimann mistet livet etter å ha blitt truffet av en hjemmelaget bombe. Ifølge Garibaldi-sykehuset måtte over 100 fans få behandling for skader etter opptøyene. Foto: AP/SKYTG24
GATEKAMPER: Politiet og bråkmakere utenfor Angelo Massimino stadion. En politimann mistet livet etter å ha blitt truffet av en hjemmelaget bombe. Ifølge Garibaldi-sykehuset måtte over 100 fans få behandling for skader etter opptøyene. Foto: AP/SKYTG24 Vis mer

Spillerne har fått nok av supporterbråket og krever at italiensk fotball blir stoppet i et helt år.

- Fotballen bør stanses i et år slik at vi kan reflektere over all ondskapen den skaper. Kulturen rundt vår sport er helt gal og må revitaliseres. Vi trenger tid for å rydde opp, sier spillerforeningens president Sergio Campana.

- Det tas drastiske grep. Vi kan ikke tolerere dette, sier Italias sportsminister Giovanna Melandri.

Helgas kamper utsatt

Italias fotballforbund har kansellert helgens seriekamper samt onsdagens landskamp mot Romania. Pausen kan bli lenger. Italienske myndigheter sier de ikke vil godta mer bråk. Noen spekulerer i om hele vårsesongen blir kansellert. Fotballtopper, politikere og politi vil samles i løpet av kort tid for å diskutere hvordan supporterbråket kan stoppes.

Forrige helg omkom en direktør før amatørlaget Sanmartinese etter slåssing med motstanderlaget Cancellese i serie D.

Da ble amatørligaen stanset.

Alt bråket i italiensk fotball vil kunne ødelegge drømmen om å få arrangere EM i 2012.

(NTB)