- Vi kan ikke gi bort de største talentene til Spania

Eggen om Ødegaard.

KRITISK:Nils Arne Eggen var til stede på åpningen av Arbeiderpartiets landsmøte i Folkets Hus i Oslo.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISK:Nils Arne Eggen var til stede på åpningen av Arbeiderpartiets landsmøte i Folkets Hus i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet møtte i går den tidligere Rosenborg-treneren Nils Arne Eggen på Arbeiderpartiets landsmøte i Oslo. Der tok han seg også tid til en prat om Martin Ødegaard (16).

Eggen mener det er meningsløst av Strømsgodset å sende stortalentet til Real Madrid, hvor 16-åringen fortsatt ikke er i nærheten av å få spille på A-laget.

- Norsk fotball må jo utvikle spillerne selv. Vi kan ikke kjøpe dårlige utlendinger, det er direkte dumt. Det gjelder jo norsk fotball i det hele tatt. Vi må jo utvikle spillerne! Og vi kan jo ikke gi bort de største talentene til Spania!

Tredjelag - Så du mener det var feil av Strømsgodset å selge Martin Ødegaard til Real Madrid?

- Selvsagt. Ja, hvordan skal han få utviklet seg på tredjelaget til Real Madrid? Det er jo tredjelaget. Skal Real Madrid ha en norsk spiller, får de sette ham på A-laget, eller så får vi ha han her, sier Eggen, som insisterer på å kalle Real Madrids B-lag Castilla for klubbens «tredjelag».

- Det må vi tørre å si. Det der tøvet med at spillerne skal spille på andre- og tredjelag der nede, det er jo helt håpløst! Jeg ville holdt dem tilbake. Jeg måtte jo slippe Steffen (Iversen journ.anm.) tidlig, han var bare tyve år gammel. Ellers var de et par og tyve år før de reiste ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer