-  Vi kan ikke grave oss ned

Nå ropes det på en sterk mann i Rosenborg. Nils Arne Eggen avviser at han kan bli den mannen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Min rolle blir uforandret, slår den nåværende trenerkonsulenten fast overfor Dagbladet. -  Jeg skal ikke fraskrive meg ansvar for det som skjer i Rosenborg nå, men hovedansvaret må andre ha. Jeg skal uansett bidra så godt jeg kan, ikke minst med mitt gode humør. Vi kan ikke grave oss ned, vet du.

-  Kan du få noe mer ansvar enn du har hatt i det siste?

-  Nei, det er uaktuelt, også ut fra rent personlige forhold. Du må huske at jeg har brukt nesten hele livet mitt i Rosenborg. Jeg har ikke krefter lenger til å være her hver dag, sier Nils Arne Eggen.

Ingen klare svar

Rosenborgs ledelse har ingen klare svar på hvordan klubben skal komme ut av den bakevja den er kommet i. Det er i denne situasjonen det savnes en sterk mann på Lerkendal.

«Jeg skulle ønske at det sto frem en sterk mann i Rosenborg nå, en som utviste lederskap og fikk ting til å skje. En som satte i gang en positiv handlingsrekke. Enn så lenge virker RBK-ledelsen handlingslammet. \'Vi står sammen om dette\', er ekkoet vi får høre,» skriver Adresseavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter.

Nils Arne Eggen var den ubestridte sjæfen i sine mange suksessrike år som hovedtrener i Rosenborg, og han er fortsatt den sterke mann i RBK-brakka, den tida han er der. Han har bare ikke lenger rollen som hovedansvarlig.

-  Jeg sa det da denne trenerkabalen ble lagt: Det er en kunstig situasjon at Nils Arne, som oser av suksess, skal være nummer to. Det skal jobbes godt for å få det til å funke, sier tidligere RBK-formann og fotballpresident Eldar Hansen.

<strong><b> GLAD OPTIMIST:</strong> </b> Når alle andre mister trua, varsler optimist Nils Arne Eggen at han fortsatt har tro på Rosenborg-gull. -  Om vi ikke skulle bli seriemestere i år, så overlever vi det også, sier Eggen med et smil. Foto: Tom E. Østhuus
GLAD OPTIMIST: Når alle andre mister trua, varsler optimist Nils Arne Eggen at han fortsatt har tro på Rosenborg-gull. - Om vi ikke skulle bli seriemestere i år, så overlever vi det også, sier Eggen med et smil. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Større driv

Leder i RBKs supporterklubb Kjernen, John Inge Korsgat, savner først og fremst en sterk mann på banen.

- Jeg skulle ønske at det sto fram en sterk mann som kan gi klubben og laget et større driv. Vi har savnet det i år, i og med at verken Erik Hoftun eller Roar Strand har greid å ta ut sitt maksimale.

-  Savner du også en sterk mann i ledelsen?


Gammelt slag

- Det spørs om det i stedet for en sterk mann, trengs at hele kollektivet begynner å jobbe i riktig retning. Det som blir etterlyst, er en Nils Arne Eggen tilbake i hovedrollen, men jeg er ikke sikker på om han er løsningen og at han kan fikse alt sammen, sier Korsgat.

Konsulent Eggen var i godt gammelt slag på Lerkendal i går; med humør, engasjement og historiske referanser. Mens resten av Fotball-Norge har avskrevet Rosenborg som gullkandidat i årets serie, er herr Eggen stadig optimist.

- Jeg tror fortsatt at Rosenborg tar gull. Det er ingen som har gitt opp ennå. Så vidt jeg vet er det 14 kamper igjen. I fotball må man hele tida se muligheter. Jeg skjønner at folk rundt oss er skuffet, men vi er alltid optimister. Det er en slags drivkrafttekning i dette, vet du.

-  Vi kan ikke grave oss ned

Overlever det også
-  Hva må gjøres for at du skal få rett i din spådom om at RBK tar gull?

-  Det kan jeg ikke gi noe entydig svar på. Skal jeg si noe veldig rundt, så er det hardt arbeid.

-  Hva er forskjellen på dagens RBK og det RBK som vant 13 seriegull på rad?

-  Det er ikke så stor forskjell. Situasjonen vi har nå likner for eksempel på den vi hadde en periode i fjor høst. Hvorfor er Frode Johnsen ute av form? Hvorfor har ikke den og den slått til? Dette er noe alle lag sliter med i perioder, men vi skal stå på sammen og Per Joar Hansen og Rune Skarsfjord har min fulle tillit, sier sjuende far i RBK-brakka, før han legger til:

-  Om vi ikke skulle bli seriemestere i år, så overlever vi det også. Ellers hadde det vært mange drukninger her i landet de siste åra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer