- Vi kan ikke miste motet av disse resultatene

Norge med tre tap på tre kamper i Algarve Cup.

FLERE PLUSSER: Eli Landsem mener det har vært mye positivt ved det norske kvinnelandslagets innsats i Algarve-cup, selv om det har blitt tre tap på tre kamper. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FLERE PLUSSER: Eli Landsem mener det har vært mye positivt ved det norske kvinnelandslagets innsats i Algarve-cup, selv om det har blitt tre tap på tre kamper. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZVis mer

Det norske kvinnelandslaget tapte sin tredje kamp på rad i Algarve Cup. Mandag vant Danmark 1-0 over Eli Landsems utvalgte.

Etter knepne tap for VM-finalistene USA og Japan (begge med 1-2) hadde de norske jentene et godt håp om å revansjere innsatsen mot Danmark. Det var imidlertid danskene som kom best i gang. En tidlig scoring av danske Johanna Rasmussen holdt helt til slutt.

- Dessverre ble dette et steg tilbake fra de to første kampene. Vi spiller en dårlig førsteomgang, men blir litt bedre de siste ti minuttene før pause. Vi strammer litt opp etter hvilen, og blir også bedre utover omgang nummer to. Likevel skaper vi for lite gjennom hele kampen, og vi har ikke nok sprut i beina til å overliste danskene, sa Eli Landsem til fotball.no.

Manglende kampform Landslagssjefen synes det var tungt å gå på turneringens tredje ettmålstap. At mange av spillerne mangler kampform, tror Landsem kan ha skyld i de manglende resultatene.

- Vi må ikke glemme at flere i troppen ikke har spilt skikkelig med kamper siden november. Da tåler man ikke tre kamper på mindre enn en uke uten å bli tung i beina, sa Landsem.

Landslagssjefen ser tydelig hva det må jobbes videre med for å forbedre resultatene og spillet.

Kan ikke miste motet - Vi kan ikke miste motet av disse resultatene. Det var tungt i dag, men vi kan heller ikke forvente at spillerne skal være på topp etter et så tøft kampprogram. Det har vært mange plusser i turneringen, og vi er på riktig vei. Det er den defensive strukturen som har vært det viktigste å få på plass denne uken. Framover må vi jobbe mye med det offensive. Vi skal få på plass et bedre samspill i angrepsspillet vårt, fortalte Landsem.

Norge møter onsdag lag nummer to fra gruppe C. Hvem dette blir avgjøres i løpet av kvelden.

(NTB)