Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan ikke tape for Norge

Liverpool-Degen om VM-nasjonens bitre hjemmetap.

SKUFFET: Philipp Degen var skuffet over tap mot Norge og Kristofer Hæstad. Nå håper han på VM-plass for Sveits til sommeren. - Jeg må bare gjøre mitt beste i Liverpool, sier backen som forårsaket straffesparket som ga Norge seieren.Foto: Michael Buholzer, Reuters/Scanpix
SKUFFET: Philipp Degen var skuffet over tap mot Norge og Kristofer Hæstad. Nå håper han på VM-plass for Sveits til sommeren. - Jeg må bare gjøre mitt beste i Liverpool, sier backen som forårsaket straffesparket som ga Norge seieren.Foto: Michael Buholzer, Reuters/Scanpix Vis mer

|||GENÈVE (Dagbladet): Sveits - Norge 0-1.

Liverpool-backen Philipp Degen hadde vært på banen i to minutter da han felte Morten Gamst Pedersen og laget straffesparket som gjorde John Carew til matchvinner i går kveld.

- Jeg var borti ham, men jeg synes ikke det var en klar straffe, sier Degen til Dagbladet.

Uansett ble det nok en kjedelig inntreden for sveitseren, som nylig ble utvist i ligadebuten fra start for Liverpool - også da mot «norsk» motstand - Fulham med Erik Nevland og Brede Hangeland på banen.

- Var det ham nå igjen? sier Erik Huseklepp da Dagbladet forteller hvordan Norge fikk straffe.

Brann-spilleren gikk av banen etter et spark på utsiden av foten i slutten av første omgang, og sto i dusjen da kampen ble avgjort rett etter pause.

- Skuffende å tape
Degen mener altså straffesparket var av det billige slaget, men innser at det er lite han får gjort med det.

- Er det straffe, så er det straffe, sier han.

Han har verre med å innfinne seg med et tap på hjemmebane mot en antatt enkel motstander som Norge. Sveits er tross alt klare for VM til sommeren, og stilte et mannskap proppet med spillere fra Serie A, Bundesliga og Premier League.

- Det er klart det er skuffende å tape for Norge. Vi kan ikke tape for Norge. Men det viktigste er at vi er klare til juni, det er da det gjelder.

Samtidig innrømmer han at det ikke ble så lett mot Drillos mannskap likevel.

- Norge forsvarte seg bra med 11 mann bak ballen. Vi måtte trille ballen og vente på å finne rom. Vi fant noen rom, men vi klarte ikke å score, sier Degen.

- Sparket meg ned
Han mener også Brede Hangeland hadde god grunn til å frykte at han laget straffe da han stoppet Pirmin Schwegler mot slutten av kampen.

- Jeg synes vi også skulle hatt straffe. Den var like klar som Norges straffe, sier Degen.

Morten Gamst Pedersen synes ikke Degen har noen grunn til å klage på straffen han fikk mot seg.

- Han sparket meg ned, mener Gamsten.

Gamsten hadde ballen helt ute ved hjørnet av 16-meteren og hadde neppe kommet til noen målsjanse om han ikke lurte Degen til å ta beinet hans i stedet for ballen.

- Det viser at gamle finter fortsatt fungerer. Det var en god gammel skuddfinte, sier Gamst Pedersen.

Blackburn-vingen vet ikke mye om Degen utover at han er Liverpool-spiller, og føler at han kom seirende ut av duellen mot den ene av Sveits' to Degen-tvillinger.

- Det er det defensive som gjør at vi vinner. Vi gjorde en veldig bra kamp i forsvar, sier Gamsten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media