Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan ikke tenke på toppstriden

RBK-kaptein Mikael Dorsin tviler på nytt seriegull etter verste start på 25 år.

TROR GULLTOGET FORLOT PERRONGEN: Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin tror klubben kan se langt etter et nytt seriegull. Etter ni serierunder er det ti poeng opp til Tromsø og Strømsgodset på tabelltopp.Foto: Digitalsport
TROR GULLTOGET FORLOT PERRONGEN: Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin tror klubben kan se langt etter et nytt seriegull. Etter ni serierunder er det ti poeng opp til Tromsø og Strømsgodset på tabelltopp.Foto: Digitalsport Vis mer

SKIEN (Dagbladet): Odd Grenland - Rosenborg 3-3.

Som mot Stabæk i forrige seriekamp, rotet Odd Grenland bort en tilsynelatende trygg 2-0 ledelse på eget kunstgress. Denne gangen het motstanderen Rosenborg, som stadig ser ut som en skygge av seg selv.

Likevel var trener Dag-Eilev Fagermo veldig fornøyd med det mannskapet hans leverte på Skagerak Arena etter en rotete, men fartsfylt og underholdende fotballkamp som endte 3-3.

- I dag gjør vi en av de beste kampene i min tid i klubben, og Rosenborg er med på å gjøre det til enn veldig god fotballkamp. Det er himmel når man scorer, og helvete når man slipper inn. Vi lever et mer spennende liv enn dem som lever helt «average», sier Fagermo til TV 2 Zebra.

Verste på 25 år Poengdeling var et utfall ingen av lagene lever spesielt godt nok. Etter ni spilte kamper viser fasiten ni poeng for dem begge. Dermed har Rosenborg fått sin verste seriestart på 25 år, ifølge NTB. Kun ni poeng er det blitt på de ni første kampene. Man må helt tilbake til 1986 (to poeng for seier) for å finne samme svake resultat. Da sto RBK med ni poeng etter like mange kamper. I 1991 var poengtallet ti etter ni runder. Da endte det med sølv, fem poeng bak Viking.

Nå er det ti poeng opp til Tromsø, som ser mer og mer ut som en reell gullkandidat.
- Vi kan ikke tenke på toppen. Vi ligger der vi ligger, og det gjør vi fordi vi ikke har spilt godt nok. Vi har ikke vært bra nok offensivt, og vi har sluppet inn for mange mål defensivt. Derfor kan vi ikke tenke tabell, vi må tenke prestasjon, og kan bare jobbe hardt for å snu dette, erkjenner RBK-kaptein Mikael Dorsin.

Trener og landsmann Jan Jönsson er ikke like tøff i sin evaluering, men innrømmer at det trønderne viste den første halvtimen på langt nær var godt nok.
- Jeg er veldig godt fornøyd med den siste timen. Den skal vi ta med oss videre. Nå får vi en liten pust. Jeg vil ikke være for negativ eller tung. Det er likevel en hel del å rette på, sier Jönsson etter kampen.

- Vi var ikke helt med fra start i denne kampen også. Vi vet ikke helt hvorfor spillerne ikke er helt «småtokige» i begynnelsen.
Hodestyrke Odd Grenland styrte kampen fra start. De var hissigere i midtbaneleddet, vant duellene og løp mest. Og det skulle ikke ta mer enn 18 minutter før vertene fikk igjen for arbeidsinnsatsen.

Frisparket fra Tommy Svindal Larsen datt ned på en umarkert Simen Brenne som enkelt pannebrasket vertene i ledelsen.

Odd fortsatt kjempingen og vant alt som var av andreballer. Rosenborg-spillerne ble løpende mellom og virket mer og mer frustrerte.

KLASSEFORSKJELL I 30 MINUTTER: Frode Johnsen bidro til at Odd Grenland ledet 2-0 etter en halvtime mot Rosenborg. Hjemmelaget var flere hakk bedre enn Rosenborg innledningsvis.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
KLASSEFORSKJELL I 30 MINUTTER: Frode Johnsen bidro til at Odd Grenland ledet 2-0 etter en halvtime mot Rosenborg. Hjemmelaget var flere hakk bedre enn Rosenborg innledningsvis.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Et kvarter før hvilen doblet Frode Johnsen ledelsen.

Paul Addo la inn et strålende innlegg. I feltet hang Johnsen en evighet i lufta, før han headet inn Odd sin andre scoring for dagen.

Så våknet plutselig fjorårets seriemester. Etter innlegg fra Mushaga Bakenga, var det Rade Prica sin tur til å vise at han også kan score på hodet. To minutter etter at Johnsens mål, headet Prica ballen bak Andre Hansen i Odd-målet.

Det var kamp igjen.

Tid for tabber Selv om Rosenborg var bedre etter pausen og skapte noen flere sjanser, var det Odd som kom til de farligste. I det 70. minutt banket Frode Johnsen ballen i tverrliggeren. Tredve sekunder senere traff ballen tverrliggeren igjen. Innbytter Erik Midtgarden var centimetere fra å øke ledelsen.

Det skulle en keeper-tabbe til før gjestene utliknet til 2-2. Den store cuphelten tidligere i uka, Mushaga Joar Bakenga, fyrte av fra 17 meter. Skuddet burde vært plukket enkelt, men Andre Hansen kløner det til for seg selv og lagene var like langt.

Magnus Myklebust kom inn fire minutter før slutt og trengte bare ett minutt for å ekspedere ballen i mål, muligens ved hjelp av RBK-stopper Jim Larsen.

STRÅLENDE FORNØYD: Dag-Eilev Fagermo mener Odd spilte en av de beste kampene under hans ledelse mot Rosenborg.Foto: Digitalsport
STRÅLENDE FORNØYD: Dag-Eilev Fagermo mener Odd spilte en av de beste kampene under hans ledelse mot Rosenborg.Foto: Digitalsport Vis mer

Men nok engang kom gjestene fra Trondheim tilbake. Bare ett minutt seinere fastsatte Mikael Dorsin sluttresultatet til 3-3 etter elendig forsvarsspill fra vertene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media