<strong>KJEMPER MOT FIFA OG UEFA:</strong> Sion-president Christian Constantin og resten av klubben kjemper med nebb og klør mot FIFA og UEFA, etter å ha blitt kastet ut av europacupen. Foto:  (AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron)
KJEMPER MOT FIFA OG UEFA: Sion-president Christian Constantin og resten av klubben kjemper med nebb og klør mot FIFA og UEFA, etter å ha blitt kastet ut av europacupen. Foto: (AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron) Vis mer

- Vi kan ikke tolerere at FIFA tar andre klubber som gisler

Sveitsiske Sion går rettens vei etter utkastelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den sveitsiske fotballklubben Sion avslørte torsdag at de går rettens vei i sin kamp mot Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Klubben er i konflikt med FIFAs utøvende komité, som nylig truet med å utvise Det sveitsiske fotballforbundet (ASF) og alle medlemsklubbene med mindre de straffer Sion innen 13. januar. Klubben skal ha brutt reglene for spillerrekruttering.

Sion har beskyldt FIFA for å drive uakseptabel utpressing og mener forbundet forsøker å tvinge ASF til å iverksette tiltak som er i strid med egne lover og regler.

- Klubben kan ikke tolerere at FIFA tar andre sveitsiske klubber som gisler i denne saken, heter det i en uttalelse fra Sion.

Sion har tidligere bedt ASF om å gå imot FIFAs trussel om utelukkelse, og sa at å «ofre» klubben for å tilfredsstille FIFA, ville sette forbundet i et dårlig lys.

Bråket brøt ut etter at Sion fortsatte å handle seks spillere mens klubbens kjøp av keeperen Essam El Hadary ble etterforsket i sommer. Laget brukte fem av disse spillerne i en europaligakamp mot Celtic og ble kastet ut av turneringen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer