KJEMPER MOT FIFA OG UEFA: Sion-president Christian Constantin og resten av klubben kjemper med nebb og klør mot FIFA og UEFA, etter å ha blitt kastet ut av europacupen. Foto:  (AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron)
KJEMPER MOT FIFA OG UEFA: Sion-president Christian Constantin og resten av klubben kjemper med nebb og klør mot FIFA og UEFA, etter å ha blitt kastet ut av europacupen. Foto: (AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron)Vis mer

- Vi kan ikke tolerere at FIFA tar andre klubber som gisler

Sveitsiske Sion går rettens vei etter utkastelse.

Den sveitsiske fotballklubben Sion avslørte torsdag at de går rettens vei i sin kamp mot Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Klubben er i konflikt med FIFAs utøvende komité, som nylig truet med å utvise Det sveitsiske fotballforbundet (ASF) og alle medlemsklubbene med mindre de straffer Sion innen 13. januar. Klubben skal ha brutt reglene for spillerrekruttering.

Sion har beskyldt FIFA for å drive uakseptabel utpressing og mener forbundet forsøker å tvinge ASF til å iverksette tiltak som er i strid med egne lover og regler.

- Klubben kan ikke tolerere at FIFA tar andre sveitsiske klubber som gisler i denne saken, heter det i en uttalelse fra Sion.

Sion har tidligere bedt ASF om å gå imot FIFAs trussel om utelukkelse, og sa at å «ofre» klubben for å tilfredsstille FIFA, ville sette forbundet i et dårlig lys.

Bråket brøt ut etter at Sion fortsatte å handle seks spillere mens klubbens kjøp av keeperen Essam El Hadary ble etterforsket i sommer. Laget brukte fem av disse spillerne i en europaligakamp mot Celtic og ble kastet ut av turneringen.

(NTB)