-  Vi kan ikke vakle

Åge Hareide avsluttet gårsdagens pressekonferanse med å lese et dikt, før han ironisk «takket for alt».

Gjennom resten av seansen varierte han mellom å være glefsende schæfer, myk puddel og førerhund for den frammøtte pressen.

Om kritikken fra Nils Arne Eggen:

-  Nils Arne har sagt mye rart om meg før også. Men vi skal tåle kritikken, og gjør det også. Kritikken vi får er sikkert fortjent.

Om svake midtbanespillere:

-  Vi skal overvåke midtbaneleddet i seriekamper både i Norge og utlandet for å finne de rette typene mot Skottland. Det gjenstår å se om de to på midten kan holde på sine plasser. Jeg vil ha spillere med skjegg og stake.

Om de skyhøye ambisjonene:

-  Jeg tror ikke det blir vanskelig å tenne gutta, men vi må få ned skuldrene. Hvis de er preget av våre høye ambisjoner, må vi gjøre noe med det.

Om VM-kvalikken videre:

-   Italia er for langt foran allerede. Vi får sørge for å ha annenplassen innen rekkevidde i første omgang, og bør ha fire poeng på de to neste kampene. Norge må aldri bli lenger bak enn tre poeng i forhold til annenplassen. Klarer vi ikke det, er vi ute å kjøre.

Om «Nye Norge» er visjon, eller illusjon:

-  Vi må ha en visjon og samtidig leve med at det er små marginer. Vi kommer til å være like offensive og stå ved det vi har tro på. Vi kan ikke vakle. Og det er ikke noe problem at vår visjon nå får tilbakevirkende kraft. Det var vi klar over.

Om presset mot ham selv

-  Jeg vil heller være trener, enn kritiker/journalist. Jeg er vant til dette som klubbtrener, og har vært på den mørke siden før. Alle læringsprosesser stopper opp på et tidspunkt.

Om tunge perioder:

-  Jeg innførte RBK-stil i Helsingborg. De skjønte ingenting i starten, og vi scoret ikke mål på de fire første kampene. Men jeg jobbet steinhardt, sto på det jeg trodde på. Og til slutt løsnet det.

Om jobben videre:

-  Vi gjør faktisk noe, og jobber med feilene laget gjør. Vi sitter ikke med hendene i fanget. Nå må vi gå tilbake til tegnebrettet, og forsterke det laget er gode på.

Om natta etter kampen:

-  Jeg sov lite. Jeg lå våken og lette etter svar på problemene.

Helt til slutt:

-  Jeg vil sitere dikteren Tor Jonsson ... hvis jeg husker det ... (her får han sufflørhjelp av Stig Inge Bjørnebye) ... nei, ta det du, Stig Inge.

Bjørnebye: -  «La oss tale om det sorte/Blomster visner ei fordi»

Hareide: -  Da får vel jeg bare si «takk for alt», he-he.

SMÅDEPPA: Landslagssjef Åge Hareide og assistent Stig Inge Bjørnebye (bak) dagen etter blemma mot Hviterussland.