- Vi kan kalle det Arild Monsens minneløp

Petter Northug etter sprintfinalen.

RØROS (Dagbladet): Han ble tvunget ned fra høyden for å gå NM-sprinten, snublet seg videre som lucky loser fra både kvart- og semifinale, og spaserte over målstreken som sistemann i finalen.

Der og da var Petter Northug helt trygg på at han hadde vist nok til å få gå VM-sprinten i Falun.

- Jeg visste jo at jeg kom til å mangle fart, det gjør jeg alltid når jeg kommer fra høyden, men det var greit å få fire drag i dag, sa han etter løpet.

På spørsmål om han hadde stilt til start om ikke sprinttrener Arild Monsen hadde krevd det, smilte han godt.

- Vi kan kalle dette Arild Monsens minneløp.

Etter den miserable kvartfinalen der han såvidt kom seg videre på tid, var det en lite fornøyd Petter som ruslet inn i landslagets smørebuss for å slappe av. Han var langt mer fornøyd etter å ha spasert seg i mål i finalen, og da en kar blottet brystet med en t-skjorte med innskriften «Monsen må gå!» klarte han ikke holde tilbake latteren.

Humøret ble ikke dårligere av at lillebror Tomas dominerte sprintfinalen, og med det gjorde det nesten umulig for sprinttrener Arild Monsen å utelate ham fra VM-laget.

- I Falun er det en sånn løype som han også kan rykke i diagonal, nå er Tomas litt sånn som Bjørn Lind var i 2006. Det er ti år mellom hver gang det kommer en sånn gærning. Han ødelegger jo sporten, vi andre ser ikke akkurat ut som atleter, sier Northug.

VM-troppen presenteres i morgen.