- Vi kan klare det

STAVANGER (Dagbladet): Europacup semifinale: Viking- Caja Cantabria Santander 25-25. - Vi burde utnyttet de fysiske fordelene vi har bedre, sier nimålscorer Tor Bjørn Andersen. For spanjolene var tross alt enklere å løpe rundt enn å hoppe over. - Om vi vokser mentalt kan vi klare dette - og nå finalen, tror trener Gunnar Blombæk.

- Det var steintøft, men vi hadde en gyllen mulighet til å gå av banen med seier, depper Andersen.

For siddisene ledet med fire-fem mål minutter før fløyta lød - men rotet utilgivelig. Farten ble for liten, feigheten for stor. Andersen mener spillerne ikke var helt seg selv, ikke helt på hogget liksom.

- Når vi tenker på hva som møter oss der nede, burde vi holdt hodene kaldere.

- Vi var rett og slett for urutinerte, tordner trener Gunnar Blombæk.

- Vi kan ikke legge oss bakpå og tro at dette greier vi. Vi må stå på til siste slutt, vi må tro på det vi driver med.

For de personlige feilene i angrepsfasen holdt på å knekke vertene. Hadde det ikke vært for en meget opplagt Marcus Lindblad i buret, ville det ikke vært uavgjort verken ved pause eller slutt.

Åpnet forrykende

Viking åpnet forrykende, med Tor Bjørn Andersen som fløy inn 1-0. Det skulle karakterisere selvtillit. Men vertene var altfor gjestfrie. De lot spanjolene spille sitt spill. Gutta fra Stavanger bakket for mye.

- Vi fikk ikke ut det vi vet vi kan. Vi virket faktisk lite samspilt til tider, sier Andersen.

Han friskmeldte seg selv bare dager før kampen, etter 14 dagers fravær fra håndball grunnet en skulderskade. Den kjente han lite til. Men på slutten verket leggene.

- Vi slapp inn en to-tre lette mål på slutten, samtidig som vi kastet vekk våre egne sjanser. Slikt er utilgivelig, og ble dessverre knallhardt straffet, oppsummerer Andersen.

Vokste mentalt

Trener Blombæk har troen, men setter noen forutsetninger for at siddisene skal klare brasene.

- Om vi vokser mentalt, kan vi klare dette. Vi må holde hodene kaldere enn i dag, stå løpet ut og spille vårt eget spill. Dessuten må feigheten vekk. Vi må tore. - For selv om dette blir en utfordring kanskje ingen tror vi klarer, er det fortsatt en utfordring, sier Blombæk.

TOPPSCORER: Vikings toppscorer Tor Bjørn Andersen var langt fra fornøyd med uavgjort mot spanjolene i semifinalen. - Vi fikk ikke ut det vi vet vi kan. Vi virket faktisk lite samspilt til tider, sier Andersen.