Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan klare oss med uavgjort

Høgmo har laget klart.

VIL AVRUNDE MED SEIER: Norge står med seks poeng av ni mulige så langt i EM-kvalifiseringen. Årets siste landskamp spilles i Baku søndag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VIL AVRUNDE MED SEIER: Norge står med seks poeng av ni mulige så langt i EM-kvalifiseringen. Årets siste landskamp spilles i Baku søndag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

BAKU (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo kunngjorde på dagens pressekonferanse i Baku at han har det meste av laget klart før morgendagen, men hvorvidt Martin Ødegaard starter mot Aserbajdsjan eller ikke, vil han ikke ut med:

- Mye av laget er klart, ja. Men selvfølgelig er det alltid noen smådetaljer vi tar med oss inn i morgendagen, sier Høgmo.

- Det er en god konkurranse om flere plasser. En ting er hvordan vi starter, men vi må også tenke på hvordan vi kan endre kampbildet underveis, forteller landslagssjefen på dag seks av landslagssamlinga - og én dag før sesongen avsluttes med kvalifiseringskampen ved Det kaspiske hav.

- Vi har hatt ei god uke, og vi er godt forberedt. Vi har brukt mye tid på å forberede oss på morgendagens kamp, men vi har også hatt møtevirksomhet med tanke på at det er fire måneder til vi møtes igjen - og vi er et ungt, spillende lag, sier Høgmo.

Han kunne også bekrefte at Alexander Tettey, som ble spart mot Estland, er 100 prosent klar.

Uavgjort er ok Aserbajdsjan er rangert som nummer 126 på den siste FIFA-rankingen. Den plassen deler de med Luxembourg. Med tre poeng vil Norge stå med ni totalt etter fire kvalifiseringskamper.

- Seier i morgen vil ha gitt oss en veldig god start, men vi kan også klare oss med uavgjort, sier Høgmo, som advarer spillerne mot å ta lett på Aserbajdsjan:

- Vi møter et lag som spilte 1-1 mot Russland i kvalifisering for mindre enn ett år siden. Vi forventer et virkelig motivert Aserbajdsjan-lag. De gjorde en god kvalifisering sist, og de spilte jevnt mot Bulgaria i hjemmekampen i oktober. Det er vel den som har gitt oss flest svar, sier han.
- Vi er tøffe - Vi har sett dem på video, og vi møter et lag som spiller tøff fotball, forteller Tarik Elyounoussi, som var valgt ut til å bistå Høgmo på pressekonferansen.

- Men vi er tøffe vi også. Vi har snakket en del om råskap, så vi er ikke redde. Jeg ser gutta er veldig revansjesugne, og det er en helt annen innstilling enn før Estland-kampen - vi gleder oss. Og får vi tre poeng, har vi fått en god start på kvaliken, sier Hoffenheim-spilleren. 

• Aserbajdsjan-Norge har avspark klokka 18.00 søndag kveld, og kampen vises på Max.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media