INGEN GRESSMANN: David Nielsens spillere sliter på å få det til på naturgress. Hjemme på kunstdekket på Marienlyst er Strømsgodset derimot helt overlegne - på de siste 45 hjemmekampene i serien har det ikke blitt noen tap. Molde er for øvrig både laget som slo Strømsgodset på Marienlyst sist, og laget Strømsgodset sist slo på naturgress i serien. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
INGEN GRESSMANN: David Nielsens spillere sliter på å få det til på naturgress. Hjemme på kunstdekket på Marienlyst er Strømsgodset derimot helt overlegne - på de siste 45 hjemmekampene i serien har det ikke blitt noen tap. Molde er for øvrig både laget som slo Strømsgodset på Marienlyst sist, og laget Strømsgodset sist slo på naturgress i serien. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

- Vi kan klippe plenen hjemme eller sove på gressputer, det spiller ingen rolle

411 dager siden Godset sist vant på naturgress.

• Lillestrøm - Strømsgodset 3-0 (1-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): 28. april 2013. Strømsgodset slo Molde 2-1 på Aker stadion.

Den gangen lå Ole Gunnar Solskjærs menn desidert sist i Tippeligaen, mens drammenserne hadde startet ferden som endte med seriegull i november. 

Men siden har ikke Strømsgodset tatt tre poeng på en naturgressbane i Tippeligaen, til tross for at de har prøvd hele ti ganger. 

Gresspute og busstur Gårsdagens 0-3-tap for effektive Lillestrøm var David Nielsens første bortekamp som hovedtrener for Strømsgodset. Han har ingen forklaring på naturgresskomplekset.

- Det er ingen bombe at vi taper på ei naturgressmatte. De siste årene har vi ingen god statistikk på bortebane når det er naturgress, og den trenden har fortsatt. Vi må finne en løsning på det, sier Nielsen. 

- Kanskje dere kan trene mer på gress før bortekamper?

- Du kan hive alle mulige scenarier ut i lufta. Det spiller ingen rolle hva vi gjør. Vi kan kjøre en tur rundt Gulskogen i buss, vi kan gå ut og klippe gresset hjemme eller vi kan sove på en gresspute - det spiller ingen rolle, sier en rådvill danske, som understreker gang på gang at han er fornøyd med prestasjonen, resultatet til tross. 

To poeng bak gullskjema Onde tunger vil kanskje hevde at Godset ikke var kyniske nok. At det må mer enn flott pasningsspill og høyt ballinnehav til for å vinne på Åråsen. At 15 år gamle Martin Ødegaard kanskje er noen kilo for lett til å hamle opp med Frode Kippe. 

NYTT BLOD: Sist gang Strømsgodset vant borte på naturgress var mot Molde i april 2013. Da var Ronny Deila (t.h.) og Ole Gunnar Solskjær trenere for de respektive klubbene. Deila og Solskjær er nå managere på de britiske øyer, og Aker stadion har fått kunstgress. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
NYTT BLOD: Sist gang Strømsgodset vant borte på naturgress var mot Molde i april 2013. Da var Ronny Deila (t.h.) og Ole Gunnar Solskjær trenere for de respektive klubbene. Deila og Solskjær er nå managere på de britiske øyer, og Aker stadion har fått kunstgress. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

- 15-åringen var fantastisk sist, da blir det for dumt å legge om. Det er det valget vi tar, og jeg står 100 prosent for det. Vi dominerer kampen fullstendig, vi har jo ballen hele tida. Det er ingen taktisk bommert, og jeg er overhodet ikke bekymra. 

- Hva ville gjort deg bekymra? 

- Om vi var redde for å spille fotball. Hvis ungguttene hadde virket redde for å spille, hadde jeg vært engstelig. 

Men det er de altså ikke, noe 524 vellykkede pasninger, 68 prosent ballinnehav og 14 cornere mot Lillestrøm beviser. Og selv om Molde virker å ha festet grepet om tittelen når Tippeligaen nå tar ferie, vil ikke David Nielsen gi opp gullhåpet riktig enda.

- Vi har gjort en veldig god vårsesong, og er bare to poeng bak gullskjemaet vårt. Det er helt sikkert mange i Strømsgodset som snakker om gull, selv om det ikke er noe vi i trenerteamet eller spillerstallen tenker på.