- Vi kan lære glede av Norway Cup-lagene

Vålerengas trener Harald Aabrekk mener laget hans er på rett vei.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): «Musik ska byggas ut av glädje, utav glädje bygger man musik,» heter det i Lill Lindfors` berømte sang.

Nå virker det som om Vålerengas vikarierende trener Harald Aabrekk vil bygge sitt lag på samme måten. Dagen etter 2-2-kampen mot Stabæk går han iallfall rundt og samler inspirasjon på Norway Cup.

- Dette er en fantastisk opplevelse, med fotballspillere som koser seg på alle kanter. Det er dette som er fotball, sier 51-åringen til Dagbladet.no.

- Noen av barna er litt bråkjekke

Samtidig legger han ikke skjul på at han får både positive og negative tilbakemeldinger fra smårollingene som jakter på autografer.

- Det er både Vålerenga- og Brann-fans her, så det blir litt begge deler. Noen av barna er litt bråkjekke, men det er bare artig, fastslår han.

Litt bråkjekkhet – i spillet på banen – er også hva treneren ønsker fra sine spillere.

- Det var veldig artig å se gutsen i går. Jeg er veldig fornøyd med at vi var så offensive i kula. Vi turte å angripe sjøl om vi spilte mot et topplag på bortebane, fastslår han.

- Vi kan lære glede av Norway Cup-lagene

Likevel er det langt igjen til Vålerenga framstår som i gullsesongen 2005.

- Først og fremst trenger vi å ha mer ro med ballen i beina i en del situasjoner. Vi har mye å jobbe med. Men likevel vil jeg ta meg tid til å gå litt rundt på Ekebergsletta denne uka, forteller Aabrekk.

- Lærer glede

- Hva er det viktigste dere kan lære av Norway Cup-lagene?

- Glede, svarer treneren kontant.

Hadde Daniel Fredheim Holm og de andre VIF-spillerne vært like kontante i avslutningsøyeblikkene tidligere i sesongen, hadde ikke klubben vært i den krisa den er.

- I går gikk vi et skritt i riktig retning, men vi fikk bare med oss ett poeng. Det er ikke godt nok. Nå må vi begynne å ta trepoengere, sier angriperen til Dagbladet.no.

- Vi er gode nok til å ligge høyere på tabellen, legger han til, mens stadig nye autografjegere trenger seg på.

- Vi kan lære glede av Norway Cup-lagene

22-åringen (i dag) har sjøl svært gode minner fra Norway Cup.

- Det er ikke så lenge siden jeg deltok. Mitt beste minne er da jeg kom til finalen med Trosterud. Vi vant riktignok ikke, men det var morsomt likevel.

Sier en glad og positiv Vålerenga-spiller.

GODE MINNER: Daniel Fredheim Holm husker godt da han sjøl deltok på - og kom til finalen i - Norway Cup.