- Vi kan ryke ut

Landslagskaptein Else-Marthe Sørlie Lybekk (24) mener det er helt åpent om Norge kommer seg videre i EM eller ryker ut allerede etter gruppespillet. - Nå har vi gjort det vanskelig for oss selv, sier kapteinen.

FARUM (Dagbladet): Else-Marthe ble friskmeldt fra sin omgangssyke på formiddagen. Hun så også ut til å bli redningen da Norge fikk store problemer mot offensive og viljesterke spanjoler i Norges første kamp i Håndball-EM.

- Vi skal slå dette laget, og nå har vi gjort det vanskelig for oss selv. Men dessverre ble vi for stillestående og så ikke lenger enn til vår egen navle, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Russland slo Tyskland 25- 22 tidligere på kvelden, og ser ikke noe svakere ut enn da de slo Norge med fem mål i fjorårets VM-finale i Italia.

I dag venter Tyskland i den andre EM-kampen i Farum. Marit Breiviks jenter slo riktignok Tyskland i to stake treningskamper uka før EM. Men det var i kamper hvor tyskerne ikke stilte sitt beste lag.

Tre av fire lag går videre til mellomrunden, og slik Else-Marthe og de fleste andre ser det er det nå helt åpent hvem som går videre fra pulje C.

- Ett lag må ut, og det kan like gjerne bli oss som noe annet lag. Men forhåpentligvis faller spanjolene litt av utover i turneringen. De er ikke så godt trent og det offensive forsvaret deres er veldig krevende, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Førstekampsnerve

Landslagssjef Marit Breivik tar det heller ikke for gitt at Norge avanserer til mellomrunden etter den skuffende EM-åpningen.

Hun er skuffet over at jentene spilte med veldig høye skuldrer. Spesielt i forsvar var det meste i lange perioder under enhver form for kritikk.

- Nok en gang gjør vi en dårlig åpningskamp. Jentene led av typiske førstekampsnerver, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Norge slapp inn 15 mål i første omgang. Da blir det vanskelig å vinne en håndballkamp.

- Om vi hadde sluppet inn ti mål i begge omgangene, ville dette gått greit. Vi skal ikke slippe inn 15, som før pause. Det er altfor dårlig, erkjenner Breivik overfor Dagbladet.

Hun så at det løsnet litt i andre omgang, og Norge hentet opp spanjolenes tremålsledelse til pause på bare to minutter. Så stoppet alt opp igjen, og ingen torde ta på seg sjefsrollen. Og slik klarte Norge aldri å riste av seg de modige spanjolene.

- Gruppa er helt åpen. Men jeg har tro på at vi skal stige utover i turneringen. De som tror vi står på seierspallen allrede nå, har nok endret oppfatning etter dette, sier Breivik.

Kan bli avgjørende

Det ene poenget i går kan sende oss på hodet ut av EM. Men det kan også bli det ene poenget som sender oss videre.

- I EM for to år siden mangla vi ett poeng for å nå semifinalen. Husk at det fort kunne blitt minus to i denne kampen, så vi skal uansett være litt fornøyd, sier playmaker Tonje Larsen.

Hun forsøkte å dra opp tempoet i det norske spillet, men Norge fikk aldri til sitt spill. Vi ble hele tiden spillende på spanjolenes premisser.

- Vi hadde skuldrene langt over øra. Nå må vi vise hva vi er gode for mot Tyskland i dag.

Sint Hundvin

Mia Hundvin kom inn i et forsøk på å få fart på det norske kantspillet. Men hadde heller ikke marginene på sin side.

Etterpå var hun mest forbanna på de jugoslaviske dommerne.

- Jeg kjenner de dommerne fra tidligere kamper i europacupen. En gutt ville garantert fått lov til å skrike litt i en slik situasjon. Men huff, kan vi ikke snakke om noe annet enn dommerne? Jeg blir deprimert.

- Er det flaut å ikke slå Spania?

- Jeg synes ikke det er flaut. Men det er veldig bittert. Vi har trent på å møte offensivt forsvar hele uka, og likevel var vi ikke våkne da det gjaldt, sier Mia Hundvin.

<B>BEKYMRET:</B> Landslagskaptein Else-Marthe Sørlie Lybekk likte dårlig det som skjedde i Norges åpningskamp i går.