- Vi kan slå alle i Tippeligaen

Berg bryr seg ikke om tabelltipsene.

DRØMMESTART: Henning Berg jubler med spillerne under gårsdagens kamp mot Stabæk. - Det er slikt en drømmer om å være med på. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
DRØMMESTART: Henning Berg jubler med spillerne under gårsdagens kamp mot Stabæk. - Det er slikt en drømmer om å være med på. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Etter tre sesonger med 10. plass som beste notering er optimismen tilbake på Romerike.

«Fugla» regelrett slaktet Stabæk på Telenor Arena søndag kveld, og ga klar beskjed om at de slettes ikke blir noen kasteball denne sesongen.

For flere aviser, Dagbladet inkludert, tippet Lillestrøm på nedrykksplass før sesongen startet. Den tidligere Lyn-treneren hevder han ikke har tenkt så mye på det som har blitt skrevet.

- Vi har brukt vinteren godt. Resultatene var kanskje ikke de beste, men vi vet hva vi har holdt på med, sier Berg til Dagbladet.

Verdibygging Og en av tingene Berg har jobbet mye med i løpet av vinteren er verdibygging. Sammen med spillerne har han satt opp fire punkter for hva som kreves av alle involverte i Lillestrøm:

• Hardtarbeidende.
• Vise respekt og lojalitet.
• Vise glede og humør.
• Være modige og offensive.

- Stabæk-kampen var en bra bekreftelse på det vi har jobbet med. Vi fikk vist toppnivået vårt i går. Det var godt å vise det for fansen som har backa oss gjennom lang tid. Husk at vi har hatt store utfordringer i denne klubben, sier Berg.

- I 2008 holdt vi på å rykke ned, og det med det eldste og dyreste laget i Tippeliagen. Nå har vi  senka gjennomsnittsalderen betraktelig, halvert lønningene og kutta kostnader i apparatet rundt. Vi har også forbedret prestasjonene våre, selv om vi ikke har sett like store forbedringer der i forhold til sluttresultat.

BRYR SEG IKKE OM TABELLTIPS: - Hvis vi hadde klart å avgjøre noen av uavgjortkampene i fjor, ville vi vært på 4. eller 5. plass, og da hadde vi ikke blitt tippa så langt ned i år, sier Berg. Foto: Scanpix | Montasje: Dagbladet
BRYR SEG IKKE OM TABELLTIPS: - Hvis vi hadde klart å avgjøre noen av uavgjortkampene i fjor, ville vi vært på 4. eller 5. plass, og da hadde vi ikke blitt tippa så langt ned i år, sier Berg. Foto: Scanpix | Montasje: Dagbladet Vis mer

- Vi ble nummer ti i fjor, men det var stor forskjell på da og sesongene før. Da holdt vi på å rykke ned, men i fjor var vi ikke i nærheten av det. Da var vi nærmere 4. eller 5.-plass. Vi spilte 13 kamper uavgjort, noe som var rekord, og hadde vi hatt noen av de marginene på vår side kunne vi kjempet høyere på tabellen.

Kan slå alle Han beskriver kampen som en av de beste han har vært vitne til som trener,

- Som trener, spiller eller supporter er det slike kamper en har lyst til å være involvert i. Det er ikke alle som får oppleve det, men det fikk vi, sier han.

- Vi forberedte oss slik vi hadde tenkt, og tenkte egentlig mest på det vi kunne gjøre noe med og ikke hva alle andre tenker om oss. Vi har et godt lag med masse potensiale. Det har variert litt, men vi føler oss ikke underlegne mot noen i ligaen. Vi kan slå alle, sier han.

En av utfordringene fra fjoråret blir å avgjøre jevne kamper. Lillestrøm spilte 13 kamper uavgjort i fjor.

- Hvis vi hadde klart å avgjøre noen av dem i fjor, ville vi vært på 4. eller 5. plass, og da hadde vi ikke blitt tippa så langt ned i år, sier Berg.

STORTALENT: Anthony Ujah scoret fire mot Stabæk. Her fra dagen derpå. Foto: Eivind A. Haugen | Dagbladet.
STORTALENT: Anthony Ujah scoret fire mot Stabæk. Her fra dagen derpå. Foto: Eivind A. Haugen | Dagbladet. Vis mer