Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan slå både Danmark og Portugal borte

Offensiv Drillo dagen derpå.

TRIVES PÅ TOPP: -  Om noen hadde spurt meg før kvaliken om jeg ville vært fornøyd med 10 poeng på fire kamper, hadde svaret vært: Ja, strålende fornøyd, sa Drillo dagen etter 1-1-kampen mot Danmark på Ullevaal. 
Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
TRIVES PÅ TOPP: - Om noen hadde spurt meg før kvaliken om jeg ville vært fornøyd med 10 poeng på fire kamper, hadde svaret vært: Ja, strålende fornøyd, sa Drillo dagen etter 1-1-kampen mot Danmark på Ullevaal. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen avrundet ei lang landslagsuka med et halvtimes pressetreff i resepsjonen på Ullevaal Stadion i dag.

Landslagssjefen var fortsatt misfornøyd med prestasjonen bak 1-1-resultatet mot Danmark i går. Men han smilte tilfreds da han fikk høre om danskenes selvsikre «vi vinner helt sikkert i Parken»-utsagn, han minnet om at Norge fortsatt sitter i førersetet og han hadde følgende melding til dem som allerede har avskrevet Norge i bortekampene mot Danmark og Portugal:

- Både Danmark og Portugal kan slås på bortebane.

Overfor Dagbladet utdyper han hvorfor:

- Vi har spisskompetanse i solid defensiv organisering. Vi er vanskelig å score på når vi spiller borte, og slipper ikke inn mye mål. 0-0 og 1-1 vil være gode resultater for oss, og det er vesentlig enklere å gå til en bortekamp når det er vi som tjener på et uavgjortresultat.

- Spillopplegget vårt er enkelt og tydelig når vi møter en favoritt på bortebane. Jeg er optimist med tanke på de to bortekampene.

Bare fornøyd med gruppeseier
Drillo har liten tro på at gruppefavoritt Portugal havner utenfor topp to i gruppa.

- Det vil overraske meg om Norge og Danmark går videre.

- Er du fornøyd med playoff?

- Nei, svarer han.

For selv om gårsdagen ble en liten nedtur - på forhånd snakket Drillo om kampen som en «unik sjanse» til å nå EM-sluttspillet neste år - minner han om at 10 poeng på fire kamper er ganske så bra. Tross alt.

- Om noen hadde spurt meg før kvaliken om jeg ville vært fornøyd med 10 poeng på fire kamper, hadde svaret vært: Ja, strålende fornøyd.

Han er imidlertid ikke i tvil om hvem som var mest fornøyd med gårsdagens resultat:

- Det var Portugal. Om vi hadde slått Danmark her, og de slo oss i Parken, ville begge fått tre poeng hver. Nå kan det hende vi ender med to poeng hver.

Nekter for at Norge var feige
Strålende fornøyd var han imidlertid ikke med kampen i går, der de norske gutta gjorde såpass mange upressede feil at Drillo knapt trodde det han så.

Han understreker at han ikke var sint - bare litt skuffet.

- At såpass mange var under pari var litt overraskende. Det var både feil valg og dårlig utførelse. Feilpasningene florerte.

- Hvorfor tok du da ikke grep før det var spilt 77 minutter?

- Det byttet etter 77 minutter (Daniel Braaten inn for Espen Ruud) virket jo veldig lurt. Man kan alltid diskutere hvem, når og hvordan, sier Drillo til Dagbladet - før han seinere medgir at det er «godt mulig» byttene kunne kommet tidligere.

En av få ting han var fornøyd med var Norges vilje til å vinne kampen på slutten.

- Det gnistret av seiersvilje etter 1-1. Det var ingen tvil om hvem som ville vinne kampen da, det var vi som jaget et seiersmål.

Men mange etterlyste et mer vågalt norsk lag på stillingen 0-1, da Norge sårt trengte scoring. Danmark-keeper Thomas Sørensen beskrev det som «surrealistisk» at Norge ikke tok større sjanser enn det gjorde.

Drillo tenkte imidlertid lenger fram i tid - og ville ikke ta sjanser før det var helt nødvendig.

- Dette var ikke som en cupkamp, der det er likegyldig om du taper 2-0 eller 3-0. Målforskjellen kan bli avgjørende i denne gruppa. Vi tok større risiko på slutten, da vi sendte Bjørn Helge (Riise) ned på backen og satte inn Daniel (Braaten). I tillegg begynte vi å ta mer risiko i spillet.

- Men var dere for feige?

- Det gikk ikke på å tørre. Vi misset på gode overganger, det var ferdighetene som ikke var gode nok, sier han til Dagbladet.

Spår trøbbel for Danmark
På forhånd hadde han også ventet at danskene kom til å være mer rufsete enn de faktisk var.

- Noe av det danskene har dummet seg ut med tidligere, er at de har gitt motstanderen gode overgangsmuligheter. Det gjorde de i liten grad i går. I stedet var det vi som gjorde feilene Danmark har gjort tidligere.

Flere av de danske spillerne pekte i går på at de på papiret har et enklere kampprogram enn Norge i de fire siste kampene. Danmark har Portugal og Norge hjemme i Parken, og Island og Kypros borte.

Norge har Portugal og Danmark borte, men de antatt dårligste lagene Kypros og Island hjemme. Portugal har Danmark og Kyrpos borte, og Norge og Island hjemme.

Drillo tror Danmark vil få det tøffere enn mot Island og Kypros enn de kanskje tror.

- Danmark kan avgi poeng i begge de kampene. Kypros er kanskje tøffest, men heller ikke Island - Danmark i Reykjavik er noen opplagt greie. Danmark kan få problemer, spår han.

- Hva tenker du om de danske spillerne er så sikre på at de slår Norge i Parken?

- Veldig bra. Det er aldri sikkert at man vinner i fotball.

Må ta poeng borte
- Det er ikke sikkert Norge slår Island og Kypros hjemme heller?

- Ingen kamper er gitt på forhånd. Men normalt er det lag vi skal slå på Ullevaal, sier Drillo.

Norge har nå 10 poeng, mens Danmark og Portugal har sju. Fire kamper gjenstår.

- Kan 16 poeng være nok til å vinne gruppa?

- Det lukter playoff av 16 poeng. Man vinner neppe gruppa da. For å gjøre det må vi nok ta poeng i minst en av bortekampene, sier landslagssjefen. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media