- MANGE ER SINTE: Fjorårets Tour de France-vinner Bradley Wiggins (t.v.) tror det er viktig for mange om de kan legge Lance Armstrong bak seg. Her er de to i aksjon side om side under et ritt i Spania i mars 2010. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
- MANGE ER SINTE: Fjorårets Tour de France-vinner Bradley Wiggins (t.v.) tror det er viktig for mange om de kan legge Lance Armstrong bak seg. Her er de to i aksjon side om side under et ritt i Spania i mars 2010. Foto: REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

- Vi kan slå en strek over 90-tallet nå

Wiggins synes Lance-innrømmelse er både bra og trist.


(Dagbladet): Siste års Tour de France-vinner og OL-mester i temporitt, britiske Bradley Wiggins, mener det både er en glad og en trist dag for syklingen om det stemmer at Lance Armstrong innrømmet doping overfor Oprah Winfrey.

En hel idrettsverden venter fortsatt på hva Armstrong innrømmer - og hvordan han gjør det. Winfrey fortalte etter intervjuet at han ikke tilsto slik hun hadde regnet med at han skulle gjøre det.

Team Sky-rytteren mener det er viktig for mange i sykkelsporten dersom Armstrong legger kortene på bordet.

- For oss som lag (Team Sky) er dette det vi bryr oss minst om, for vi er så konsentrert om det vi skal gjøre i år. Men du har sett reaksjonene de siste månedene, og det er mange sinte mennesker rundt omkring. De lufter sinnet og frustrasjonene sine i alle mulige retninger. De trenger å få lagt dette bak seg, for de har kjempet så lenge for dette, sier Wiggins i et intervju med Sky News.

Samtidig mener han en eventuell innrømmelse vil være ødeleggende for sporten hans.

- Det vil være en flott dag for mange, og en ganske trist dag for sporten på noen måter. Men jeg synes det har vært et par triste måneder for sporten, for vi kan mer eller mindre slå en strek over 1990-tallet nå, sier Wiggins.

I høst sa Wiggins at han trodde Armstrong ville fortsette å nekte for dopingbruk for all framtid.